Fred Caprasse met DG Sport Compétition in de Stellantis Rally Cup Belux

Fred Caprasse zagen we tot nu toe hoofdzakelijk op circuit waar hij al meerdere jaren racet aan het stuur van de wagens van het type TCR. De laatste jaren startte hij ook in Legend Boucles Bastogne en dit met een Ford Escort MK2, maar voor dit seizoen gooit de jongeman uit Tenneville het over een andere boeg en gaat daarbij een nieuwe uitdaging aan.

Fred Caprasse, TCR, Circuit Zolder

“De gedachte om te gaan rally rijden en dit met een wagen uit de moderne klasse prikkelt me nu al een tijdje,” laat Fred weten. “Ik had in Rallly2 kunnen starten met een R5 maar dat was wellicht te hoog gegrepen. Niet zo lang geleden kreeg ik de kans om op het Circuit van Mettet te gaan rijden in een nieuwe Peugeot 208 Rally4 en ik was meteen verkocht. Ik had echt het gevoel dat ik aan het stuur zat van een mini-TCR, maar dan in rallymodus. Het concept van de Stellantis Rally Cup Belux heeft me overtuigd. Mijn eerste rally is dan ook de South Belgian Rally met een Peugeot 208 Rally4 uit de ateliers van DG Sport. De nota’s zullen worden voorgelezen door Fred Jacquemin, de gebruikelijke copiloot van Romuald Thirion die er geen probleem mee had dat Fred in het rechterstoeltje kwam zitten. Fred woont bij mij in de buurt en ik ken hem bijgevolg al heel lang, dat is uiteraard ook een voordeel,” besluit Fred Caprasse.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws