Alexey Lukyanuk aan de leiding in Polen

ERC kampioen Alexey Lukyanuk leidt de 77ste Rally van Polen nadat Nikolay Gryazin zich terugtrok met een dubbele lekke band aan het einde van de voorlaatste proef. Gryazin had op dat moment een voorsprong van 40.5s en was dus heel sterk bezig, helaas.

De Noor Andreas Mikkelsen vinden we terug op plaats twee in de Skoda Fabia Rally2 evo, samen met zijn bijrijder Ola Fløene. Het duo heeft een achterstand van 29,7s op de leiders. Op plaatsen drie en vier nog meer Skoda geweld, Mikolaj Marczyk volgt op 1min15 en Wojciech Chuchala op 1min46.

Craig Breen moest de Hyundai aan de kant zetten op het einde van pref zeven met een gebroken ophanging.

Grégoire Munster en Louis Louka staan na dag één op een 25ste plaats. Het duo had met de Hyundai heel wat problemen en een lekke band op de koop toe. Beiden zijn blij aan de finish te staan en hopen op een betere tweede dag!

Voorlopige stand

Foto: ERC Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws