Hyundai Motorsport maakt zich op voor Kenia

Hyundai Motorsport begint volgende week aan een spannend avontuur wanneer het FIA World Rally Championship voor het eerst sinds 2002 terugkeert naar Afrika.

De Safari Rally Kenia, een gloednieuw evenement voor Hyundai Motorsport en zijn drie teams, is de zesde ronde van het seizoen 2021 en belooft een van de meest spectaculaire te worden. Het evenement, dat bekend staat om zijn verbluffende landschappen, lokale wilde dieren en slopende wegen, zal een nieuwe uitdaging vormen voor de equipe uit Alzenau.

Andrea Adamo: “We gaan naar Kenia wetende dat we moeten opleveren. We weten ook dat het verre van een eenvoudig weekend zal worden. De Safari Rally is een iconisch evenement in het Wereldkampioenschap Rally en het zal voor Hyundai Motorsport een genoegen zijn om deel te nemen aan deze eerste WRC-ronde in Afrika. De proeven zullen veeleisend en onbekend zijn voor onze drie teams, dus er is heel wat voorbereidingswerk te doen voor we zelfs maar aan de openingsetappe toekomen. We hebben de snelheid van onze Hyundai i20 Coupe WRC op gravel de laatste tijd gezien, maar we hebben niet de gewenste resultaten behaald. Het doel is om een sterk teamresultaat neer te zetten en onze kampioenschapscampagne nieuw leven in te blazen.”

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville: “Ik denk dat iedereen enthousiast is om Safari Rally Kenia op de kalender te hebben. Ik heb verhalen gehoord van rijders die in het verleden de kans hebben gehad om erheen te gaan, die het avontuur beschreven dat ze toen beleefden. Het zal voor ons een andere ervaring worden, omdat de rallysport in de loop der tijd geëvolueerd is. Ik weet niet wat ons te wachten staat, maar ik hoop terug te komen met een grote trofee. We zullen zebra’s, olifanten en giraffen zien: het wordt leuk!”

Ott Tänak
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak: “Safari Rally Kenia is een nieuw evenement voor mij, en Afrika is een plaats waar ik nog nooit ben geweest. Ik kijk er naar uit, hoewel ik verwacht dat het een beetje een avontuur wordt. Ik heb wat beelden gezien van eerdere rally’s; het is een van die evenementen waar je eerst moet finishen om als eerste te finishen. Het schijnt een wilde locatie te zijn – en het zal zeker anders zijn dan al het andere op de kalender, iets speciaals. Hopelijk zal alles in ons voordeel uitpakken.”

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Dani Sordo: “We verlieten Sardinië met een onvoldaan gevoel over ons weekend omdat we wisten dat we tot veel meer in staat waren. De auto was snel en toonde zijn potentieel op moeilijke gravelwegen. Kenia wordt een nieuwe uitdaging, maar het wordt een ongelooflijke ervaring. De Safari Rally is iets heel bijzonders, een evenement waar we nog nooit aan hebben deelgenomen, met echt unieke profielen. Ik rijd graag in dit soort omstandigheden; het wordt een zware rally zoals in het verleden, dus laten we zien hoe we het doen. We hopen een goed resultaat te scoren voor het team, dat non-stop heeft gewerkt om zich voor te bereiden op deze evenementen.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws