Uitermate succesvol weekend voor Q1 Trackracing

Q1 Trackracing stond afgelopen weekend voor één van de grootste uitdagingen in zijn nog jonge bestaan. Het Belgische team zette in Spa-Francorchamps bij de tweede afspraak van de GT Cup Open Europe namelijk vier exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een weekend waarin de troepen van Edgard Terium overladen zouden worden met eremetaal en bij de eerste van twee wedstrijden monopoliseerde de bolides van Q1 Trackracing zelfs het podium. Een zelden geziene overmacht die niemand in het team onberoerd liet.

GT Open Cup Europe, International GT Open , Porsche, Q1 by EMG Motorsport

“Hier hebben we een ganse winter naar toe gewerkt”, vertelt een tevreden Edgard Terium, mede- initiatiefnemer van Q1 Trackracing, aan het einde van de meeting. “We wisten vooraf dat het een lastig weekend zou worden, met vier wagens die tegelijkertijd de piste zouden delen, maar iedereen in het team kweet zich perfect van zijn taak. Met één pole, twee zeges en in het totaal vijf van de zes te behalen podiumplaatsen op onze naam, kunnen we spreken van een ware triomftocht. Nochtans bestonden onze bezettingen uit een mix van rijders met jaren ervaring en jongens die we elke race nog grote progressie zien maken. Dat is Q1 Trackracing echter op het lijf geschreven en met stevige resultaten op de piste hebben we daarvoor het bewijs geleverd afgelopen weekend. Een persoonlijk hoogtepunt voor mij was om als mede-initiatiefnemer zaterdag op het ereschavot te mogen plaatsnemen, geflankeerd door uitsluitend onze eigen rijders. Een zeer bijzonder moment en ik ben blij dat ik die ervaring met hen kon delen.”

GT Open Cup Europe, International GT Open , Porsche, Q1 by EMG Motorsport

Ook mede-initiatiefnemer Nicolas Vandierendonck, die dit weekend een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie deelde met Dirk Schouten, blikt tevreden terug. “Voor mij had het weekend heel wat facetten. Om te beginnen is er uiteraard een dubbele podiumplaats voor onze Porsche #53, maar daarnaast presteerde het hele team collectief sterk. Filip Teunkens en Jaap Van Lagen wonnen de race op zaterdag, terwijl Jan Lauryssen en Bas Schouten op zondag mochten juichen. Jammer dat Artur Janosz bij de start van de eerste race van de baan werd getikt, waardoor we hem en teamgenoot Maciej Darmetko helaas niet meer aan het werk zagen, maar beide jongens waren bezig aan een solide weekend. Ook de monteurs en ingenieurs leverden topwerk. Q1 Trackracing bewijst met deze prestatie dat het een ideale omgeving is voor de betere amateurrijder en bij uitbreiding iedereen die op een gestructureerde manier autosport op niveau wil beleven. Naast een perfecte technische uitvoering was ook de sfeer naast de piste opperbest. Dat is tekenend voor de progressie van het team op slechts enkele maanden tijd en we kijken dan ook reikhalzend uit naar het vervolg van het seizoen. De toon is alvast gezet!”

De volgende afspraak voor Q1 Trackracing is de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op het Nederlandse Formule 1-circuit van Zandvoort, in het weekend van 10 en 11 juli.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws