Twee podiumplaatsen voor Simon Pilate

Op het circuit van het Engelse Brands Hatch stonden het afgelopen weekend de derde en vierde manche van de NASCAR Whelen Euro Series op het programma. De Israëliër Alon Day reed op zaterdag naar zijn 25ste overwinning binnen de Europese NASCAR, zondag was Loris Hezemans de snelste. Twee Belgen aan de start daar in Engeland, nl. Marc Goossens en Simon Pilate, die trouwens in beide reeksen startte. En Pilate deed het met een derde plaats op zaterdag en een tweede op zondag uitstekend in de EuroNASCAR 2.

NWES, Simon Pilate, DF1 Racing

Alon Day reed op zaterdag van start tot finish aan de leiding ondanks het feit dat Hezemans regelmatig een aanval opende op die eerste plaats. Day kon counteren en dat maakte dat Hezemans doorheen de race weinig kans had om te passeren. De Israëliër kon nadien een kloof slaan en reed pakte overtuigend de overwinning.

“25 overwinningen nu al, het is eigenlijk ongelooflijk,” aldus een overgelukkige Alon Day. “En het is leuk om deze te behalen bij CAAL Racing, want met dit team ben ik twee maal kampioen geworden en verzamelde ik al 21 overwinningen. Het team leverde uitstekend werk en de wagen voelde fantastisch. Naarmate de race vorderde zag ik de kloof met Hezemans groter worden, dus besloot ik om de banden wat te sparen voor morgen.”

In een strijd van zes trok Nicolo Rocca uiteindelijk aan het langste eind en pakte brons. Onze landgenoten Simon Pilate en Marc Goossens vinden we terug op een negende en 11de plaats.

Marc Goossens, Brands Hatch, DF1 Racing

De race op zondag was dan weer een kolfje naar de hand van onze noorderbuur Loris Hezemans die ondanks de tussenkomst van drie safety cars en een mislukt inhaalmaneuvre van Alon Day, die daardoor in de grindbak terecht kwam en nadien moest opgeven, al zijn derde overwinning dit seizoen pakte. Marc Goossens, die aanvankelijk op een achtste plaats eindigde op 4.886 sec. van Hezemans, kreeg een tijdstraf aan zijn broek wegens een inbreuk op de regelgeving in verband met de reservebanden en werd zodoende doorverwezen naar een 16de plaats. Simon Pilate moest in de 33ste van 38 ronden opgeven.

“Het was een zware race, mede door de drie tussenkomsten natuurlijk van de safety car, maar we hebben er het beste van gemaakt,” aldus Hezemans die zo zijn 10de overwinning binnen de NWES pakt.

Simon Pilate, DF1 Racing, NASCAR Whelen Euro Series, Brands Hatch

Maar wat gezegd van de prestatie van onze landgenoot Simon Pilate die in de EuroNASCAR 2 in de race op zaterdag zijn #66 Chevrolet Camaro van DF1 Racing op een derde plaats parkeerde achter Tobias Dauenhauer en winnaar Advait Deodhar. De jongeman uit Eigenbrakel had de smaak van het podium blijkbaar goed te pakken en deed er in de race op zondag dan ook nog een schepje bovenop. Tobias Dauenhauer was net iets te sterk, maar Simon kon de winnaar van een dag eerder wel achter zich laten. Pilate werd op 6.063 sec. van Dauenhauer knap tweede en zette tijdens de race met een tijd van 50.209 sec. bovendien nog eens de snelste rondetijd op de tabellen.

In de algemene stand van de NASCAR Whelen Euro Series – EuroNASCAR 2 – klimt Simon Pilate nu met 119 punten op naar de zevende plaats.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws