Serderidis in Acropolis met Fiesta WRC

Jourdan Serderidis, vice-Kampioen van Griekenland 2020, zal dit seizoen opnieuw een gooi doen naar de rallytitel in zijn geboorteland. De Belgisch-Griekse zakenman verdedigt zijn kansen met een Skoda Fabia R5 Evo van SXM Competition. Als kers op de taart zal Jourdan Serderidis aan de start komen van de Acropolis Rally, die dit seizoen zijn comeback maakt in het FIA World Rally Championship. De Griekse rijder zal er aantreden met een Ford Fiesta WRC van M-Sport, een absolute topwagen.

Vorig seizoen werd Jourdan Serderidis, genavigeerd door Fred Miclotte, tweede in het Grieks rallykampioenschap achter Ioannis Papadimitriou, een absolute referentie in eigen land. Dit seizoen kiest Jourdan Serderidis opnieuw voor een seizoen op onverhard in Griekenland.


“We zullen de 5 manches van het Grieks kampioenschap rijden met de Skoda Fabia R5 Evo van SXM. In de eerste wedstrijd, de Rally Fthiotidos, bleek dat het niveau in het kampioenschap dit jaar nog hoger ligt. Er zijn meer Grieken die dit jaar overgestapt zijn naar de topklasse, om met een Rally2 (R5) de Acropolis te kunnen rijden. Ook enkele Cyprioten, zoals Alexandros Tsouloftas en Simos Galatariotis, beiden met een VW Polo GTI R5, rijden dit seizoen het Grieks kampioenschap als voorbereiding op de Acropolis Rally in het WRC. We eindigden in de Rally Fthiotidos op de derde plaats, als eerste Griek, achter de twee Cyprioten,” vertelt Jourdan Serderidis. “Voor onze campagne van 5 manches in het Grieks kampioenschap rekenen we op de Skoda Fabia Rally2 Evo van SXM, voorzien van de laatste evoluties voor 2021.”

Met een Ford Fiesta Rally1 in de Acropolis Rally

Het volledige seizoen staat voor Jourdan Serderidis, net zoals voor elke Griekse rallyrijder of rallyfan, in het teken van de 65ste editie van de Acropolis Rally. De mythische klassieker maakt zijn comeback in het FIA World Rally Championship, nadat de wedstrijd eind 2013 van de kalender verdween.

“Ik heb al drie keer deelgenomen aan de Acropolis Rally, in 2014, 2015 en 2018. De laatste keer werd ik 7de algemeen, toen de wedstrijd nog voor het Europees kampioenschap telde. Het was een van de beste wedstrijden die ik ooit reed. Het parcours, technisch, niet supersnel en verreden op zwaar, brekend onverhard, ligt me goed,” vervolgt de 57-jarige rijder, die er deze keer absoluut weer bij wil zijn in eigen land. “De Acropolis Rally kunnen rijden in het Wereldkampioenschap, dat is een jeugddroom die in vervulling zal gaan. Ik heb altijd van deze deelname gedroomd. Het is de reden waarom ik rally’s begon te rijden in 2012.”

Voor de gelegenheid zal de zakenman, die in 2017 de WRC Trophy won, aantreden met een topwagen: een Ford Fiesta Rally1 (WRC) van M-Sport.

“Ik heb in 2018 twee WK-rally’s gereden met de Ford Fiesta WRC. In de Deutschland Rally vond ik moeilijk mijn draai in deze nieuwe generatie WRC, maar in Australië, op onverhard, heb ik me enorm geamuseerd en voelde de wagen heel efficiënt en natuurlijk aan. Deze Rally1 lijkt me ideaal voor de zware klassementsproeven van de Acropolis Rally.”

Eric Camilli als coach

Jourdan Serderidis en Fréderic Miclotte zullen niet zonder voorbereiding aan de start komen. Integendeel, de voorbereiding is tot in de puntjes uitgestippeld in samenwerking met M-Sport.

“M-Sport zal nogal wat testsessies afwerken in de aanloop naar de Acropolis Rally, die van 9 tot 12 september verreden zal worden. Ik zal 2 of 3 dagen kunnen testen met de Fiesta WRC. Bovendien kan ik vanaf dit seizoen rekenen op bijstand van Eric Camilli. Hij zal me coachen, ook tijdens de wedstrijden van het Grieks kampioenschap. Met zijn ervaring geeft hij niet alleen nuttige tips voor het rijden zelf, maar ook voor de afstellingen en de nota’s. Die zijn al veel nauwkeuriger dan vroeger.”

De enige Griekse rijder die aan de start komt met een Rally1 in de WK-manche van zijn land, kijkt nu al reikhalzend uit naar de eerste testen op onverhard met de Ford Fiesta Rally1.

“In Griekenland leeft iedereen enorm toe naar de Acropolis Rally. Voor mij is het een droom om in eigen land met een Rally1 te kunnen rijden. Ik kijk er enorm naar uit!,” besluit de patron van SXM Competition.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws