Speed9 organiseert testdagen rallycross en crosskart in Mettet

Frédérique Jonckheere draait al even mee in de wereld van de gemotoriseerde sporten, gaande van de racerij op circuit, over jetski en enduro tot rallycross en crosskarts. Zijn organisatie, Speed9, richt zich vooral op rallycross en crosskarts. Speed9 heeft ondertussen een aantal zeer geslaagde evenementen achter de rug en nu volgen ook nog eens twee testdagen voor rallycross en crosskart in Mettet! Dat dit een buitenkans is, hoeft geen betoog.

De autosport draait stilaan weer op volle toeren en dus zijn ook de rallycrosswagens en crosskarts weer van stal gehaald. Wie uitgebreid wil testen met zijn eigen voertuig, plezier wil beleven aan het stuur van zijn eigen wagen of gewoon op circuit wil aankomen en voluit rijden, kan daarvoor terecht op 31 juli en 1 augustus in Mettet, op de omloop waar eerder al het WK Rallycross ooit te gast was.

Speed9

Initiatiefnemer Frédérique Jonckheere geeft tekst en uitleg:

“Speed9 organiseert inderdaad twee testdagen op de omloop van Mettet en dat op 31 juli en 1 augustus, voor rallycross wagens en crosskarts. De eerste groep van deelnemers, zijn zij die met een eigen voertuig komen om te testen, gewoon weer eens ongestoord snel te rijden of met andere doeleinden. Het is een perfecte mogelijkheid om in de aanloop naar de start van het rallycrossseizoen, op 15 augustus in Valkenswaard, het materiaal nog eens stevig aan de tand te voelen.”

Maar ook zonder eigen voertuig kan je in Mettet terecht?

“Ja, inderdaad, want wij verhuren crosskarts in samenwerking met Kart&Go, aan zowel beginnende als ervaren rijders, met bovendien de nodige bijstand en service. Het is een perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze spectaculaire tak van autosport en u hoeft dus niet meteen zelf over zo’n corsskart te beschikken.”

Iedereen die van de combinatie asfalt en onverhard houdt, kan dus terecht in Mettet, op amper een goed uur rijden van Brussel.

Speed9

Wie meer informatie wil over Speed9 kan terecht op

https://speed9.net/
https://www.facebook.com/speed9.net
https://www.instagram.com/speed9_motorsports/

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws