Brons voor Ugo de Wilde in Monza

Het afgelopen weekend werd met de ‘4 Hours of Monza’ de vierde manche van de European Le Mans Series verreden. Team WRT eindigde in de LMP2 net naast het podium op een vierde plaats maar in de LMP3 zagen we onze landgenoot Ugo De Wilde op het podium. Hij en teamgenoten Hippe en Pasini pakten na een intense strijd het brons.

ELMS, European Le Mans Series, Monza

In de LMP2 was de overwinning voor het Franse team Panis Racing met Canal, Stevens en Allen, dat na vijf jaar proberen een eerste zege wist te behalen na een race met heel wat incidenten en de daaropvolgende FCY’s. United Autosports met Hanson, Aberdein en Gamble finishte dik vijf seconden later op een tweede plaats. Jota met Jaafar en Gelael eindigde op een derde plaats, zij waren 7.363 sec. sneller dan de #41 Oreca 07-Gibson van het Belgische Team WRT met Kubica, Deletraz en Ye.

de Wilde met Inter Europol Competition op het podium

Tijdens de kwalificaties wist de Wilde aan het stuur van de #13 Inter Europol Compétition Ligier JS P320-Nissan een tweede tijd op de tabellen te zetten, amper 0.053 sec. achter de pole van Laurens Horr in de DKR Engineering Duqueine-Nissan. De 17-jarige Fransman Mathieu de Barbuat, teamgenoot van Horr, maakte op Monza zijn debuut in de ELMS, nam de start maar liet zich wel passeren door de Wilde’s teamgenoot Martin Hippe. In de aanvangsfase van de race was de strijd voor de plaatsen één, twee en drie bijzonder spannend maar Hippe hield lang stand tot 20 minuten later de safety car de baan op kwam. Het zou een incidentrijke race worden waarbij er maar liefst drie maal een FYC aan te pas kwam. De race ging na de derde FCY terug naar groen voordat de Wilde kon pitten. Onze landgenoot kwam terug als vierde de baan op en ging daarna de strijd aan met Niklas Kruetten in de #19 Cool Racing Ligier. De Wilde gaf niet op en kon net voor de zwart-wit geblokte vlag Kruetten passeren en eindige zo mooi derde. Tom Cloet werd in de #12 Racing Experience Duquine M30-D08-Nissan elfde.

ELMS, European Le Mans Series, Monza, Ugo de Wilde, Inter Europol Compétition

Bij de LM GTE ging de overwinning naar de #55 Spirit of Race Ferrari 488 GTE Evo van Cameron, Pier Guidi en Perel.

Op de volgende race in de European Le Mans Series is het nog wachten tot het derde weekend van september voor de ‘4 Hours of Spa-Francorchamps’.

Foto’s met dank aan European Le Mans Series, W Racing Team (facebook) en Inter Europol Compétition (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws