Kris Princen trekt aan het langste eind met winst in Staden

Vandaag konden we opnieuw genieten van ronkende motoren in en rond Staden. Na een schrikkeljaar wegens corona mocht de organisatie Automobielclub Staden eindelijk hun jubileumeditie van de Rally van Staden op poten zetten, en met succes! Wegens het aankomende WRC gebeuren was dit voor vele Belgische piloten de ideale test voor komende week.

Het was Kris Princen die deze verraderlijke 10de editie won, al kreeg hij deze zeker niet cadeau. Een wisselvallige dag zorgde ervoor dat de bandenkeuze cruciaal werd. Maar niet iedereen nam tijdens de dag die juiste keuze. Maar ook de concurrentie was niet mis. Zo was Niels Reynvoet verrassend sterk in de Skoda Fabia Evo. Met maar liefst drie snelste tijden op zijn naam kon hij zich op een tweede plaats zetten. Sébastien Bedoret begon zeer sterk aan de wedstrijd, maar op de laatste proeven liet hij enkele seconden liggen en moet dus tevreden zijn met een derde plaats.

Sébastien Bedorert – Rally van Staden 2021

Wie iets meer moeite had tijdens de voormiddag was Vincent Verschueren. Hij vond maar moeilijk de balans in de wagen. Naarmate de dag vorderde, waren ook de tijden van Verschueren beter. Met een vierde plaats was dit voor hem een zeer goede test voor de Renties Ypres Rally. Ook Pieter Tsjoen kwam met dezelfde gedachte als voorgaande piloten en sluit de top vijf af. Chris Van Woensel was de outsider bij stek, en zette zijn Mitsubishi Lancer WRC 05 op een mooie zesde plaats. Het duel tussen de Porsches werd uiteindelijk gewonnen door Patrick Snijers. Al was de tegenstand niet min, met slechts 3,3 seconden verschil kon streekrijder Andy Lefevere zich net na Snijers plaatsen.

Gregoire Munster zien we dan op een teleurstellende negende plaats staan. Nochtans begon hij zeer standvastig aan deze wedstrijd, maar naarmate de strijd vorderde, begon de wagen wat problemen te vertonen. Tijdens de laatste ronde werd er nog een sensor vervangen in de wagen, maar het mocht helaas niet baten. Jeoffrey Lerminez sluit tevreden de top tien af in de Ford Fiesta R5. Pieter-Jan-Michiel Cracco reed een zeer sterke wedstrijd. Op de voorlaatste proef liet hij nog weten dat het alles of niets was, en uiteindelijk was het niets want Cracco ging van de baan en brak een wiel af.

Gregoire Munster – Rally van Staden 2021

Ook bij de Historics bleef het spannend tot het einde. De man met de meeste rally’s op zijn naam, Paul Lietaer, reed van begin af aan de leiding, maar moest tijdens de voorlaatste proef de handdoek in de ring gooien. Zo ging de winst naar Pieter-Jan Maeyaert, die zijn eerste optreden maakte met de BMW M3. Tegenstand kreeg men van Cedriek Merlevede, maar ook hij moest opgeven. Alle ogen gericht op Nick Toorre dan, maar ook hij gaf in de voorlaatste proef op. Zo kon Stefaan Stouf de tweede plaats op zijn naam schrijven, die de Porsche 911 RSR na zes jaar nog eens van stal haalde. Stephen Vankemmel parkeerde zijn Opel Ascona A op een derde plaats. De top vijf werd aangevuld door Glenn Rogiers (Opel Kadett) en Mathieu Vandoolaeghe (Mercedes 190).

Pieter-Jan Maeyaert – Rally van Staden 2021
Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws