Marco Wittmann wint tweede race in Zolder

Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport) heeft in Zolder de tweede race van het derde DTM-weekend van het seizoen gewonnen. Hij zorgt daarmee voor de eerste overwinning voor BMW van het seizoen. De tweede plaats was voor Maximilian Götz (Team HRT). Liam Lawson (Red Bull AF Corse) ging als derde over de finishlijn. Esteban Muth (T3 Motorsport) werd negende.

Na de kwalificaties in de voormiddag mocht Wittmann vanuit de polepositie vertrekken. Een positie die hij in de eerste ronde kon verzilveren, maar tijdens die ronde was er al meteen een incident. Philip Ellis (Team WINWARD) tikte de wagen van Vincent Abril (Team HRT) aan. Beiden konden verder, maar even later moest Abril toch de strijd staken, omdat zijn wagen stilviel in de Paddock Chicane. De safety car moest in actie komen.

Na de herstart kon Marco Wittmann zijn eerste plaats makkelijk blijven verdedigen en reed hij als eerste over de finish. Lucas Auer was lange tijd tweede, maar hij maakte een overtreding tijdens zijn pitstop. Hij kreeg daarvoor vijf seconden tijdstraf en werd daardoor vijfde in de uitslag.

In de achtergrond was er een opvallende rol voor onze landgenoot Esteban Muth. Hij vertrok vanuit de veertiende positie aan de tweede race, maar dankzij enkele knappe inhaalmaneuvers finishte hij op een negende plaats. Zo heeft hij twee extra punten in het kampioenschap.

In het kampioenschap blijft Kelvin van der Linde (ABT Sportsline) leider met 101 punten. Tweede is Liam Lawson met tachtig punten. Muth is na het weekend in Zolder twaalfde met zeventien punten. Ook is hij derde juniorrijder. Het beste team is nog altijd ABT Sportsline, gevolgd door Red Bull AF Corse. In de strijd om de beste constructeur leidt Mercedes-AMG voor Audi.

Over twee weken is er een nieuw raceweekend in de DTM. In het weekend van 20 tot 22 augustus zal er geracet worden op de Nürburgring. Na dat weekend zitten we in de helft van het DTM-seizoen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws