Vijfde plaats voor Enzo Ide in het RallyX Nordic Championship

Het rallycros-seizoen draait op volle toeren en in het Zweedse Arvika werd afgelopen weekend het seizoen van het RallyX Nordic Championship afgesloten. Het was een seizoen met zeven meetings, waarin Enzo Ide vierde werd in de finale en vijfde in het algemeen klassement van het hoogstaande Scandinavische kampioenschap. Voor Ide is er nu maar een week rust, want volgend weekend volgt de tweede manche van het WK Rallycross in het Zweedse Holjes. Ide gaf in Arvika blijk van steeds meer progressie met onder meer een snelste tijd in de Q2-sessie en snelste rondetijden in Q2, Q3 en Q4. Uiteraard deed Ide het in Zweden met een Audi S1 van het gereputeerde Zweedse team EKS JC.

Come on Enzo, make this one work! Klik op onderstaande foto voor het filmpje.

Rally X Nordic, Enzo Ide

Enzo Ide is ondertussen in een zekere rallycross-routine gekomen, met al zeven meetings in het Scandinavische kampioenschap en volgend weekend alweer de tweede manche van het WK. Ide laat ook zien dat de ervaring die aan het stuur van zijn EKS JC Audi S1 vergaart, zijn vruchten afwerpt, met steeds betere prestaties en scherpere rondetijden. In Zweden werd hij afgelopen weekend vierde in het eindklassement van het weekend en ook vijfde in de puntenstand.

Enzo Ide: “Het weekend begon met technische problemen in de eerste training en geen perfecte Q1. Maar in Q2 zette ik de beste tijd neer, en ook de snelste rondetijden in Q2, Q3 en Q4. Het was een goed gevoel dat de snelheid er was. Helaas maakte ik een paar fouten en miste ik dit weekend nipt het podium. Ik weet dat mijn ritme echt op niveau is, maar ik moet nog meer regelmatig worden en nog meer kleine foutjes vermijden. Ik ben nog relatief nieuw in de sport, ik heb nog een aantal lessen te leren, maar dankzij de RallyX Nordic hebben we een mooi weg afgelegd. Het gevoel voor de volgende World RX meeting is goed en we zijn klaar voor Höljes volgend weekend. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om elke sponsor, Joel, EKS JC en alle mensen die betrokken zijn bij de rallycrosswereld en die me op verschillende manieren hebben geholpen tijdens het RallyX Nordic-seizoen, te bedanken.”

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws