Elegantie en welzijn: meer keuze voor de Range Rover Velar

Land Rover heeft de unieke aantrekkingskracht van de Range Rover Velar nog verbeterd met een reeks updates, waaronder de introductie van de gesofisticeerde, gelimiteerde Range Rover Velar Auric Edition.

Het gelimiteerde model dankt zijn naam aan ‘Aurum’, het Latijnse woord voor goud – een knipoog naar de elegante afwerking van de Auric Atlas – die het moderne en gesofisticeerde design van de Range Rover Velar nog versterkt.

Klanten van de Range Rover Velar die op zoek zijn naar een nog meer gepersonaliseerd en exclusief design, hebben nu keuze uit 14 opvallende lakkleuren uit het SV Bespoke Premium Palette of de Match To Sample-service. Speciaal ontwikkelde tinten, zoals Tourmaline Brown [afgebeeld], zijn beschikbaar in een reeks afwerkingen zoals satijnmat en ultra-metallic.

Amy Frascella, Director Colour & Materials bij Land Rover: “De genuanceerde afwerking van de nieuwe Range Rover Velar Auric Edition in combinatie met het rijke kleurenpallet Charente Grey, Santorini Black of Ostuni Pearl White geven de bekroonde Range Rover Velar een meer luxueuze en moderne look. Klanten die op zoek zijn naar iets bijzonders en meer gepersonaliseerd, kunnen kiezen uit de Rover SV Bespoke-lakkleuren met hun unieke, technische tinten en afwerkingen.”

Nieuwe technologie die in 2021 wordt geïntroduceerd, focust op het comfort en welzijn van de inzittenden. Zo maakt Cabin Air Purification Plus zijn debuut bij Land Rover. Dit verbeterde nieuwe systeem, dat voortbouwt op de bestaande ionisatie van de interieurlucht met PM2,5-filtratie, gaat nog een stapje verder om ervoor te zorgen dat de inzittenden propere lucht inademen, door gebruik te maken van CO2-sensoren en de mogelijkheid om de lucht in het interieur te zuiveren voor het vertrek*.

Bovendien introduceert Land Rover een reeks nieuwe rijassistentiesystemen en Software-Over-The-Air updates voor de Range Rover Velar, om het gemak en de ondersteuning nog te verbeteren.

Range Rover, Velar, Jaguar Land Rover Hasselt

Range Rover Velar Auric Edition

De nieuwe Range Rover Velar Auric Edition, gebaseerd op de Velar R-Dynamic S, heeft een unieke uitrusting die de limited edition een eigen persoonlijkheid geeft.

De exclusieve koetswerkafwerking Auric Atlas voor het radiatorrooster, de badges, de motorkap, deuren en luchtinlaten in de voorbumpers vullen het minimalistische koetswerkdesign aan. Klanten kunnen kiezen uit drie koetswerkkleuren: Charente Grey, dat exclusief is voorbehouden aan de Auric Edition, Ostuni Pearl White en Santorini Black. Opvallende 20″ lichtmetalen velgen in Mercurial Gloss Sparkle Silver en getinte ruiten vervolledigen de koetswerkverbeteringen. Ook zijn optionele 22″ Pincer-velgen en een dak in een contrastkleur verkrijgbaar.

Klanten kunnen het interieur personaliseren dankzij het volledige assortiment luxueuze en prachtige inzetstukken, waaronder Windsor-leder of duurzame en hoogwaardige Kvadrat-stoffen, voor een verfijnde en uitnodigende rijomgeving.

De nieuwe limited edition is ook uitgerust met een scala aan geavanceerde technologieën, waaronder het configureerbare Interactive Driver Display van Land Rover. Dit vult het intuïtieve Pivi Pro-infotainmentsysteem aan met voertuig- en navigatiegegevens om de bestuurder minder af te leiden.

De Range Rover Velar Auric Edition is verkrijgbaar met het volledige gamma verfijnde vier- en zescilindermotoren, waaronder de P400e met oplaadbare hybrideaandrijving, voor een zuiver elektrisch rijbereik tot 53 kmΔ en een CO2-uitstoot van slechts 49 g/kmΔ.

Range Rover, Velar, Jaguar Land Rover Hasselt

Geavanceerde veiligheid en welzijn

Cabin Air Purification Plus voor Land Rover, dat de kwaliteit van de interieurlucht verbetert voor alle inzittenden, maakt zijn debuut in de Range Rover Velar. Dit nieuwe systeem, dat voortbouwt op de bestaande ionisatie van de interieurlucht met PM2,5-filtratie, optimaliseert de kwaliteit van de interieurlucht door automatisch verse buitenlucht aan te voeren wanneer sensoren detecteren dat de CO2-concentraties buiten het aanvaardbare bereik vallen*. Dat kan gebeuren wanneer de luchtrecirculatie lange tijd werkt, bijvoorbeeld in vervuilde gebieden, of wanneer er verscheidene inzittenden aan boord zijn. Hoge CO2-concentraties kunnen duizeligheid veroorzaken, waardoor de bestuurder minder alert is. Deze functie biedt dus voordelen op het vlak van welzijn, maar ook op het vlak van veiligheid.

Een andere nieuwe functie voor een betere luchtkwaliteit in 2021 is Purify Cycle, waarmee gebruikers een reinigingscyclus kunnen instellen voor de lucht in het voertuig. Dit werkt via de ventilatoren van de klimaatregeling en recirculatiefunctie, als onderdeel van een voorafgaande klimaatregeling. De bestuurder kan gewoon een vertrektijd instellen via de Land Rover Remote App, of via het infotainmentsysteem, om automatisch een voorafgaande klimaatregeling en Purify Cycle te plannen. Zo wordt de interieurlucht gereinigd en verfrist voor elke rit.

Op het centrale aanraakscherm kunnen klanten de kwaliteit van de binnen- en buitenlucht controleren, door de Purify-modus in te schakelen wanneer dat nodig is.

De Range Rover Velar heeft een uitgebreid assortiment Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), zoals een achteruitrijcamera als standaard en adaptieve cruisecontrol met stuurassistent†.

Adaptieve cruisecontrol met stuurassistent verhoogt het comfort van de bestuurder, vooral bij lange ritten op de snelweg, door zachtjes bij te sturen, te accelereren en te remmen om de wagen op zijn rijstrook te houden en tegelijk een ingestelde afstand tot de voorliggers aan te houden. Deze functie is standaard op de R-Dynamic HSE en is verkrijgbaar als onderdeel van het Driver Assist Pack.

Range Rover, Velar, Jaguar Land Rover Hasselt

SV Bespoke-lak

Klanten van de Range Rover Velar kunnen nu ook genieten van de gesofisticeerde, technische koetswerkkleuren van Land Rover SV Bespoke, waaronder het Premium Palette en de Match To Sample-service.

Het SV Bespoke Premium Palette omvat kleuren zoals Tourmaline Brown, Amethyst-Grey Purple en Petrolix Blue. Dat biedt klanten nog meer personaliseringsmogelijkheden met een perfecte, met de hand afgewerkte kwaliteit. Elke kleur is ontworpen om het modernistische design van de bekroonde, middelgrote luxe-SUV in de verf te zetten en de auto een dramatische kleurdiepte te geven.

De SV Bespoke Match To Sample-service gaat nog een stapje verder op het gebied van personalisering: klanten kunnen hun eigen unieke kleur mengen, op basis van een kleurstaal.

SV Bespoke-lak wordt in het SV Technical Centre aangebracht met hoogtechnologische processen die aan alle milieunormen voldoen. Ieder jaar bespaart de faciliteit 2,6 miljoen liter water door gedroogd, gerecycleerd karton te gebruiken als filter, terwijl de kleine ovens voldoende energie besparen om meer dan 65.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Voor het kerngamma van de Range Rover Velar wordt Yulong White vervangen door het nieuwe Ostuni Pearl White en op het hele gamma is het elegante Lantau Bronze beschikbaar.

Range Rover, Velar, Jaguar Land Rover Hasselt

Infotainment en connectiviteit

De Velar onderscheidt zich door een minimalistisch design, geaccentueerd door prachtig geïntegreerde digitale schermen, die voortaan zijn uitgerust met de Land Rovers hypergeavanceerde infotainmentsysteem Pivi Pro. Het intelligente en intuïtieve Pivi ProΔΔ-systeem geeft de digitale ervaring in de Velar een heel nieuwe dimensie. Pivi staat helemaal in het teken van gebruiksgemak, met een eenvoudige interface die het aantal interacties vermindert om de veiligheid te verhogen. De heldere graphics en supersnelle reactiviteit worden mogelijk gemaakt door de nieuwe elektrische architectuur, die ervoor zorgt dat de schermen en het navigatiesysteem in luttele seconden vertrekkensklaar zijn, mede dankzij een specifieke stroombron. Klanten kunnen software-updates ‘over-the-air’ (SOTA) ontvangen zodat ze niet naar een concessie hoeven te gaan.

Een van die SOTA-updates voor de Range Rover Velar in 2021 is draadloos Apple CarPlay®**
Tegelijk zal ook draadloos Android Auto™ beschikbaar worden**.

De Range Rover Velar is in België beschikbaar vanaf € 60.450. De nieuwe Range Rover Velar Auric Edition is in België beschikbaar vanaf € 71.350.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws