Stefaan Prinzie goed voor top-3 bij Alpine-rijders

Ook het streekduo, én echtpaar, Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen, wilden zeker niet op de Ieperse afspraak ontbreken. Met hun Alpine A110 leek er een mooie strijd in het verschiet met enkele snelle Fransen en landgenoten als Marc Duez en Gino Bux.

“Dat het niet gemakkelijk zou zijn wisten we voordien. Zeker na de passages van de WRC wagens zagen de wegen er net iets anders uit. Met onze wagen kan je niet overal couperen zoals met een R5 of zeg maar met een WRC. Op de verkenningen aan 65km\u met honderden fietsers er tussen kun je dit onmogelijk op nota plaatsen.
We hadden vooropgesteld om zeker niet aan 100% te starten want in Ieper zijn zoveel valstrikken waar ook tal van piloten zich lieten aan vangen.


Uiteindelijk zijn we 2e geworden. iets waar ik niet meteen voor durfde tekenen, maar dat de bloemen aan de finish worden uitgereikt weten we al langer.

We waren meteen verdeeld In 2 groepjes, Ragues en Bux waren een maat te sterk voor ons. Trouwens chapeau voor die mannen om met deze wagen dergelijke tijden te rijden tussen de referenties in de R5.


Van het tweede groepje, met als referentie Marc Duez, waren wij het snelst tot 2 lekke banden ons ver in het klassement deden duikelen.

We reden op ons elan verder en probeerden de Alpine andere afstellingen te geven Het is ons gelukt om 1 sec per km dichter bij de snelste tijden te komen wat ons een grote voldoening gaf. Op hun beurt hadden onze merkgenoten ook hun deel van pech, lekke banden, tijdstraffen enz.

Zo kwamen we op de eerste kp te Francorchamps op een tweede plaats te staan. We waren geïsoleerd, opschuiven naar plaats 1 kon niet dus moesten we controleren zonder fouten te maken. Geen gemakkelijke opdracht want we hadden alles te verliezen. Uiteindelijk slaagden we er in geslaagd om als 2e te eindigen, wat voor ons en ons volledig team een grote opkikker was.
Met dank aan onze service mannen die zich een volledige week voor 200% hebben ingezet.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws