Engels feestje voor WRT met Dries Vanthoor en Charles Weerts

De Fanatec GT World Challenge Europe was dit weekend te gast op het charmante circuit van Brands Hatch in Engeland alwaar vandaag twee races op het programma stonden in het kader van de Sprint Cup. De overwinning in de eerste race deze middag ging uiteindelijk naar de #32 Audi R8 LMS GT3 van Team WRT met Charles Weerts en Dries Vanthoor achter het stuur. Het duo zette ook in de tweede race later op de namiddag een schitterende prestatie neer en finishte tweede.

Team WRT bracht verder nog twee andere wagens aan de start, nl. de #30 Audi R8 LMS GT3 voor Benjamin Goethe en Christopher Mies en de #31 Audio R8 LMS GT3 voor Frank Bird en Ryuichiro Tomita. Ook Frederic Vervisch startte in Brands Hatch, hij deed het met Aurelien Panis in de #26 Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3, uiteraard allen in de categorie Pro. In Pro-Am startte Louis Machiels in de vertrouwde #52 AF Corse Ferrari 488 GT3, Ulysse De Pauw reed dan weer in de Silver Cup in de #107 CMR Bentley Continental GT3 en dit samen met Pierre-Alexander Jean.

Fanatec GT World Championship Europe, Sprint Cup, Brands Hatch, Team WRT, Dries Vanthoor, Charles Weerts, Vincent Vosse

Van drie naar één na crash en stop-and-go penalty in eerste race

Het was de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG die van op de pole startte, maar het was de #38 JOTA McLaren met Ben Barnicoat achter het stuur die het mooie weer maakte, zowel Charles Weerts als Timur Boguslavskiy voorbijging en vervolgens een mooie voorsprong van maar liefst 16 seconden uitbouwde op het moment dat de pitlane open ging. Maar het was Team WRT dat een mooi voordeel uit de pitstop haalde want het stuurde Dries Vanthoor als derde de baan op en maakte bijgevolg een plaatsje winst.

Fanatec GT World Championship Europe, Sprint Cup, Brands Hatch, Team WRT, Dries Vanthoor, Charles Weerts, Vincent Vosse

Oliver Wilkinson kon de door zijn teamgenoot opgebouwde voorspring niet behouden en naar het einde van de race toe kwam het tot een strijd tussen de #38 Mc Laren, de #88 Mercedes-AMG en de #32 Audi met onze landgenoot Dries Vanthoor achter het stuur.

Met nog goed vijf minuten op de klok kwam het, in een poging om de #93 Ferrari te dubbelen tot een aanrijding. De McLaren werd door de Mercedes-AMG aangetikt waarna de McLaren aan hoge snelheid spectaculair in en over de vangrails ging. Wilkinson raakte gelukkig niet gekwetst.

Het gevolg was dat de race, met Dries Vanthoor op dat moment op P2, onder een FCY beëindigd werd. Maar wat al te verwachten was werd na de race ook werkelijkheid vermits de #88 Mercedes-AMG bedacht werd met een stop/go penalty die omgezet werd naar een tijdstraf van 40 seconden. Dries Vanthoor en Charles Weerts kregen zodoende de overwinning in de schoot geworpen.

Fanatec GT World Championship Europe, Sprint Cup, Brands Hatch, Team WRT, Dries Vanthoor, Charles Weerts, Vincent Vosse

Frank Bird en Ryuichiro Tomita schonken Team WRT de bloemen van de derde plaats. Frederic Vervisch werd met Aurelien Panis vijfde, Ulysse De Pauw finishte zevende algemeen, Louis Machiels 22ste.

Just bring the car home

Minder spektakel in de tweede race waar het voor het duo Vanthoor-Weerts een race werd om te controleren en de wagen aan de finish te krijgen. Na de start een quasi zelfde beeld als tijdens de eerste race waarbij de #88 en de #6 Mercedes-AMG, gevolgd door de #32 Audi, met een mooie voorsprong het veld aanvoerden.

Een tweede overwinning was niet de hoofdzaak, maar de Audi aan de finish brengen was het enige wat nog moest. Amper een paar honderd meter voor de finish kreeg de #88 vooraan rechts een platte band waardoor de overwinning naar de #6 Mercedes-AMG van Stolz/Engel ging en de tweede plaats voor Dries Vanthoor en Charles Weerts was. Frederic Vervisch eindigde 11de algemeen, net voor Ulysse De Pauw. Louis Machiels werd 26ste.

Kampioenen

En dat maakt dat onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts na de races op Magny-Cours, Zandvoort, Misano en Brands Hatch nu al kampioen zijn in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Sprint Cup vermits de voorsprong meer dan voldoende is, ongeacht het resultaat van de race in Valencia.

Foto’s met dank aan GT World Championship Europe.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws