Autostal Atlantic terug hoofdleverancier in Omloop

Nog maar pas is de Renties Ypres Rally verteerd, of iedere rallyliefhebber mag zich al opmaken voor de volgende proef op de kalender van het Belgisch Rallykampioenschap, de Omloop van Vlaanderen in en om Roeselare.

“In Ieper hebben onze leden het er schitterend vanaf gebracht” aldus Freddy Hindryckx, secretaris van autostal Atlantic. “We hadden met Pieterjan-Michiel Cracco-Jasper Vermeulen en Bernd Casier-Pieter Vyncke twee teams in de top-15, en dat voor een wereldkampioenschapsrally! Maar ook in alle andere divisies hebben we prachtige resultaten neergezet. Denken we maar aan de klasse RGT, waar Stefaan Prinzie op het podium in Francorchamps stond als 2de bij de Alpine-rijders. Het ereschavotje van de klasse NCM was volledig Atlantic-gekleurd met Manuel Merlevede, Lander Dhaene en Wim Soenens op plaatsen 1, 2 en 3. In de Renault Clio Trophy hadden we met onder andere Jeroen Catelin en Nichias Priem sterke vertegenwoordigers, net zoals bij de debutanten. Denken we maar aan de topprestaties van bijvoorbeeld Jonas Dewilde, Maxime Soete en Aaron Ollevier. Maar ook zij die door pech of onkans hun rally niet optimaal konden afwerken, hebben niettemin de naam van autostal Atlantic waardig gedragen. Voor hen zou ik zeggen ‘volgende keer beter’ en dat kan al komend weekend in Roeselare zijn.

Autostal Atlantic is in de Omloop van Vlaanderen terug sterk vertegenwoordigd en als we de lijst van zowel het BRC als het Critérium bekijken, zien we meer dan 60 teams fungeren onder de naam Atlantic, waarmee we terug de hoofdaanvoer leveren qua inschrijvingen. In beide wedstrijden hebben we, zowel aan de top als in de diverse klassen en groepen, sterke pionnen die we naar voor kunnen schuiven. Maar los van de prestaties of kracht van de wagen, verwelkomen we graag alle leden op onze assistentiestand in de nabijheid van de Zwaaikom, dichtbij het rallycentrum. We staan er klaar om iedereen met raad en daad bij te staan.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws