Volvo 240 turbo van GDM Motors in Belcar Youngtimer Cup

Sinds de officiële presentatie van het project werkt GDM Motors en de technische afdeling GRC Sport verder aan de ontwikkeling van de fameuze Volvo 240 Turbo Groep A, een wagen die voor Europese competities met historische wagens bedoeld is. Afgelopen weekend zagen we de Zweedse toerwagen uit het EK voor touringcars op Circuit Zolder tijdens de Historic Grand Prix. In de wagen die het DTM in 1985 won, zat niemand minder dan Maxime Dumarey, de jongere broer van Guillaume en de wagen deed het prima in de Belcar Youngtimer Cup, tegen een concurrentie van vooral BMW M3 E30 en Porsche 964.
“De wagen wordt beter en beter en iedereen weet dat de beste testbank het circuit is”, aldus Pino Sperlinga, die voor de technische ontwikkeling instaat. “Maxime Dumarey heeft genoten van deze wagen, waarvan de glorieperiode goed 35 jaar —achter ons ligt. De auto heeft nu een stuurbekrachtiging, wat de wagen comfortabeler maakt en het helpt de rijders om scherpe chrono’s neer te zetten. We herinneren er graag aan dat we voor dit project van een wit blad begonnen zijn. Het resultaat mag er zijn en de ontwikkeling en afstelling van de wagen gaan verder. Afgelopen weekend kende de auto geen enkel groot technisch probleem.”
Zoals te verwachten was, heeft de verschijning van de wedergeboorte van de Volvo 240 Turbo Groep A heel wat nieuwsgierigheid, enthousiasme en interesse opgewekt. “Er zijn al twee wagens aan Duitse klanten verkocht, wagens die in een ADAC-kampioenschap voor historische bolides zullen rijden”, gaat Pino Sperlinga verder. “We houden contact met het team, daar de onderdelen van de wagens bij ons gemaakt worden. Meerdere Nederlandse teams die met Volvo in diverse competities uitkomen, werken nu ook al met GDM Motors en GRC Sport omwille van onze degelijke en betrouwbare onderdelen. Ondertussen zijn twee naakte koetswerken uit Slovakije aangekomen en dus gaat het werk verder.”
De superbe Volvo 240 Turbo Groep A zal in handen van Maxime Dumarey ook de laatste twee meetings van de Belcar Youngtimer Cup afwerken, met name op de circuits van Zolder en de Nürburgring.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws