Mid Flanders Classic, een schot in de roos

Vorige zaterdag was het zover, na een aantal verschuivingen van datum door Covid-19 kon het team van Trimard Classic eindelijk nog eens hun kunnen delen met een vijftigtal deelnemers tijdens de Mid Flanders Classic. En het mag gezegd worden, iedereen was opnieuw laaiend enthousiast!

Na een ontbijt en de nodige keuringen mochten de deelnemers het startpodium over met daarbij het vakkundig commentaar van Jean-Paul Klinkers. Eenmaal de baan op werd meteen duidelijk dat het geen doordeweeks ritje ging worden, meteen werd een eerste RT voor de banden geschoven en was het zaak goed wakker te zijn. Het ochtendgedeelte liep via prachtige wegen richting Sint-Pieters-Kapelle – Westkerke om zo de middagpauze te nemen in Zedelgem.

De namiddag werd nog pittiger met een lus via Oostkamp, Waardamme, Aarsele, Tielt, Zwevezele om zo terug richting Staden te rijden. Een lange RT met verschillende tijdsopnames stond hier centraal. Los van de RT’s lagen de valstrikken dik bezaaid langsheen het traject.

Foto: Mario Vanacker

Het team dat op het einde van de dag het beste rapport kon voorleggen was Guy Dupont en Olivier Dupont in de Austin Healey mkIII, ze hadden 2.95 minder strafpunten dan de nummers twee Jean Michel Picry en Pascal Picry in de BMW 2002. De laatste podiumplaats was voor Dirk Velghe en Geert Verdonckt in de Opel Manta A. Gezien deze teams het algemene klassement wonnen was dit eveneens het podium in de Old Timer klasse.

In de categorie Young Timer ging de overwinning naar Lieven Vanrolleghem en Dirk Vanrobaeys, voor Dirk Claeys en Stefaan Plankaert. Pieter Vuylsteker en Jasper Mestdagh namen de derde plaats mee naar huis.

Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé mochten zich winnaars noemen in de toerklasse voor Wilfried De Weerdt en Hans Lauwers. Nadine Everaerd en Patrick De Paü mochten mee op het podium als derde, Nadine werd daarmee ook eerste vrouw in het klassement.

Foto: Mario Vanacker

De wedstrijd in de wedstrijd dan tussen Renault en Ford, ofwel de teams Giovanni Declercq/Edwin Bruneel versus Ludwin Onraedt/Bart Vandenameele. Beide teams hadden de dagen voordien al heel wat mentale oorlog gevoerd maar de strijd wordt natuurlijk gewonnen aan de finish. Na de eerste lus was de strijd volop aan de gang met een plaats 6 voor Ford en een plaats 9 voor Renault. Echter tijdens de tweede lus maakte het Renault team een aantal foutjes die cash betaald werden. Verdiende overwinning dus voor Ludwin Onraedt en Bart Vandenameele in de Ford Escort MK1 met een heel knappe negende plaats algemeen!

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ en een leuke babbel onder de deelnemers.

Dikke merci aan de organisatie en op naar de volgende evenementen en zeer zeker de Trimard Classic in 2022!

Foto’s met dank aan Mario Vanacker

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws