Geslaagd debuut voor Sandra Vossen in Kasterlee

Voor velen een verrassing, misschien nog meest voor haarzelf, maar Jo Muylle liet zijn vriendin Sandra Vossen debuteren als co-pilote afgelopen zondag in Kasterlee.

“Tot twee weken geleden wist ik niet dat ik afgelopen weekend mijn debuut als co-pilote zou beleven tijdens de Short Rally van Kasterlee, laat staan met mijn vriend Jo Muylle. Het was een avontuur dat we lang bewust vermeden hebben om als koppel te doen maar eigenlijk was dat voor niks nodig. We hebben goed samengewerkt en hebben een heel leuk weekend beleefd.

We namen deel met als doel, de setup van de Renault Clio te verbeteren ter voorbereiding van de Omloop Van Vlaanderen waar Jo zal deelnemen met copiloot Mathieu Vynckier in de Belgian Clio Trophy. We stonden ontspannen en met weinig druk aan de start. Zelf keek ik al heel mijn leven uit naar een deelname aan een rally en had ik wel wat kriebels, niet wetende wat op mij afkwam, benieuwd of ik het wel leuk zou vinden. De enige stress die ik voelde was dat ik mijn bladen niet op tijd zou kunnen draaien.

Na de tweede ronde was ik helemaal mee en dacht ik: ‘dit gaat me hier precies goed af!’. Ook de auto werd meer en meer wat Jo nodig had om goed te kunnen rijden. Het wisselende weer zorgde dan weer voor een moeilijkere bandenkeuze. Zo hebben we tussendoor aan de start nog banden vervangen voor regenweer.

Bij de derde ronde werd kp 5 helaas geneutraliseerd door een spijtig ongeval waarvan we hopen dat alles in orde is met piloot en copiloot. Na deze spijtige neutralisatie, vonden we snel terug het juiste ritme en dit was te zien aan de tijd.

Ondertussen stonden we onverhoopt aan de leiding in onze klasse en hadden we eigenlijk allebei nog veel motivatie en durf om een tandje bij te steken. Maar na de opgedane ervaring in Ieper hebben we de verstandige keuze gemaakt en zijn we gegaan voor de beker waarvan ik ’s ochtends nog niet durfde te dromen.

Niets van dit alles was mogelijk geweest zonder de steun van onze partners, servicecrew en talrijke supporters. “

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws