Opsteker voor Kurt Boone en Kenny Deroo

Ieper bracht voor Kurt Boone en Kenny Deroo niet wat er ze van verwacht hadden. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en trokken afgelopen weekend vol goede moed naar de Short Rally van Kasterlee. Co-piloot Kenny Deroo doet ons het verhaal.

“Na ons tegenvallend avontuur in de WRC wedstrijd van Ieper, moest Kurt toch eens goed nadenken over zijn rallytoekomst. Die verplichte benzinetank, de verplichte Pirelli banden, …. Dit alles en het kostenplaatje, met er bovenop een slecht gevoel in de wagen, maakte een eind aan de nationale ervaring voor Kurt.

Dus terug alles verwijderen en de wagen goed zetten voor VAS en ASAF wedstrijden, en meteen ingeschreven voor de Short rally van Kasterlee.

Eerste ronde was het zoeken achter de juiste remdruk achteraan, na de gewichtsverplaatsing van de brandstoftank. De 2de ronde begon het heel lichtjes te regenen en was het moeilijk kiezen voor de juiste bandenkeuze.

Na een warm momentje in de eerste remzone, was het duidelijk dat het opletten geblazen was . Beetje later op de 4de proef schoven we ook nog eens rechtdoor, waardoor we een paar seconden verloren. Ronde 3 en 4 waren goed en we sloten de dag af met een 4de tijd algemeen.

Waardoor we na een leuke strijd met Patrick Diels en Serge Vervondel als 7de eindigen in het eindklassement, net na Serge en voor Patrick. Bij deze wil ik het hele team van Philcars bedanken voor het uitstekende werk.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws