Tweede overwinning op rij voor De Mevius

In de 61ste editie van de Omloop van Vlaanderen was het Ghislain de Mevius die met de prijzen ging lopen. Vanaf de start van dag twee gaf hij zijn leidersplaats niet meer af. Vincent Verschueren werd knap tweede op 15,2 seconden van De Mevius. Voor de derde plaats bleef het spannend tot de allerlaatste proef tussen Grégoire Munster en Adrian Fernémont , maar het was de laatste die aan het langste eind trok.

De ochtend begon nogal turbulent. Op de langste proef van dit weekend, namelijk Passendale, kreeg Niels Reynvoet te maken met een zware sortie. Een tweede sortie op korte tijd, want ook tijdens een test in Ieper liep het al verkeerd. Beide heren gingen mee voor een check-up naar het ziekenhuis. Maar het slechte nieuws bleef komen, ook Sébastien Bedoret ging van de baan richting een diepe gracht en geraakte er helaas niet meer uit. Zo nam Vincent Verschueren de tweede plaats over, en heeft deze de hele dag niet meer gelost. Verschueren wint wel in het TER gedeelte, waar Adrian Fernémont knap tweede werd en Bert Coene derde. Grégoire Munster reed een goede wedstrijd en zien we op een vierde plaats in het algemene klassement staan, net voor Kris Princen in de Citroën C3 Rally2.

Sébastien Bedoret – Omloop van Vlaanderen 2021

Pieter-Jan-Michiel Cracco parkeerde zich op een zesde plaats, nadat hij tijdens de laatste ronde de juiste afstelling heeft gevonden, net zoals het vertrouwen in de wagen. De Porsche 991 GT3 van Gunther Monnens zien we op een zevende plaats staan. Even leek het erop dat ook een tweede Porsche zich zou vervoegen, maar Tuur Vanden Abeele kreeg op de laatste proef te kampen met een lekke band. Zo ging plaats acht nog naar Nicola Stampaert, die zeer tevreden was over de wedstrijd. Paul Lietaer is dan weer de eerste Historic op plaats negen. De top tien werd afgesloten door de Brit Wesley Patterson in de Ford Escort MK2.

Pieter-Jan-Michiel Cracco – Omloop van Vlaanderen 2021

In de categorie van de M-Cup ging de winst naar Tom Ceupens in de BMW E87 na een hevige strijd tussen Franky Boulat, die na een kleine sortie nog tien seconden straftijd aan zijn been kreeg. De derde plaats ging naar Philip Lommers. Grote afwezige vandaag was Bjorn Syx, die na de service gisterenavond toch niet meer kon herstarten. Ook bij de Historics werd hij gemist, en zo kon Paul Lietaer toch nog met de eindzege lopen. Danny Kerckhof plaatste zijn BMW M3 E30 op een tweede plaats met maar liefst vier minuten verschil. Een derde plaats was voor Pieter-Jan Maeyaert, die na vrijdagavond toch nog kon herstarten vandaag.

Paul Lietaer – Omloop van Vlaanderen 2021

Bij de Juniors zien we de naam van Charles Munster als eerste pronken met de Opel Corsa Rally4. Thibauld Mazuin en Jonas Dewilde vullen de top drie aan. Aäron Ollevier werd knap vierde. De Clio Trophy Belgium werd uiteindelijk gewonnen door Gilles Pyck. Tom Rensonnet begon als leider de wedstrijd, maar op de laatste proef zagen we hem helaas niet meer terug. Corentin Dozot en Pierre-Emmanuel Brasseur zien we op plaats twee en drie. En tot slot wint Gino Bux in de Stellantis Cup Belux, zelf met een minuut tijdstraf extra had hij nog voorsprong op Charles Munster. Fréderic Carprasse zien we op een derde plaats staan. Alle uitslagen vindt u hier.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws