De Mevius geeft de maat aan in de Omloop van Vlaanderen

De 61ste Omloop van Vlaanderen is met succes van start gegaan. Met al zeven klassementsproeven achter de rug is het Ghislain De Mevius die als leider morgen van start gaat in Roeselare. Toch blijft het spannend tussen de eerste drie tenoren, want ook Sébastien Bedoret en Vincent Verschueren zitten op de hielen.

De Mevius, die voorlopig leider is in het BRC klassement, mag morgen als eerste van start gaan in Roeselare en omstreken. Maar het verschil tussen de eerste drie plaatsen is zeer klein. Sébastien Bedoret moet zo’n 3 seconden toegeven, terwijl Vincent Verschueren 8,1 seconden nog aan zijn been heeft. Niels Reynoet hebben we in Ieper moeten missen, maar vanavond zien we hem op een vierde plaats staan. Adrian Fernémont die zijn tweede wedstrijd rijdt, zien we voorlopig op een vijfde plaats staan.

Adrian Fernémont – Omloop van Vlaanderen 2021

Gregoire Munster parkeert de Hyundai i20 R5 op een tijdelijke zesde plaats. Kris Princen moest afrekenen met enkele schoonheidsfoutjes en zien we voorlopig op een zevende plaats staan. Ook pech voor de winnaar van Ieper, Pieter-Jan-Michiel Cracco, problemen met de remmen en vermogenverlies brengen hem op een achtste plaats. De voorlopige top tien wordt aangevuld door Gunther Monnens en Glenn Janssens.

Bjorn Syx – Omloop van Vlaanderen 2021

De pechvogels vandaag zijn Stefaan Stouf, die de Ford Sierra RS Cosworth opnieuw aan de kant moet zetten met een gebroken voordifferentieel. Ook mechanische pech voor Andy Lefevere, net zoals Wouter Lievens die te kampen heeft met een gebroken achteras.

Bij de M-Cup neemt Pieter-Jan Maeyaert de voorlopige leiding over van Franky Boulat, die de wedstrijd moest starten met een open motorkap. Tom Ceupens sluit de top drie af voor vandaag. Als we bij de Historics kijken zien we De BMW van Bjorn Syx aan de leiding,die na deze avond een nieuwe versnellingsbak zal nodig hebben. Pieter-Jan Maeyaert volgt als tweede en op plaats drie zien we Paul Lietaer, die problemen kende met de achterremmen.

Bij de Juniors neemt Charles Munster de leiding met de Opel Corsa Rally4 voor Thibauld Mazuin en Aäron Olivier. En in de Clio Trophy Belgium neemt Tom Rensonnet voorlopig de eerste plaats op zich met de Renault Clio RSR Rally5. Een tweede en derde plaats zijn voor Benoit Verlinde en Corentin Dozot.

Charles Munster – Omloop van Vlaanderen 2021

Morgen gaan de teams van het BRC van start om 9u20 in Passendale. Maar ook het Criterium mag morgen hun tweede wedstrijd van start laten gaan om 11u05. tegen 18u kennen we de winnaar van de 61ste Omloop van Vlaanderen. De voorlopige resultaten en klassementen vindt u hier.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws