Top-10 voor Nicola Stampaert in Roeselare!

Nicola Stampaert en Christophe Doublet tekenden ook present in de Omloop van Vlaanderen.

“Na onze pech met de versnellingsbak in de WRC manche van Ieper had het team van Scratch Motorsport alles in het werk gesteld om onze wagen tiptop aan de start te krijgen in Roeselare!


Met 7 proeven op vrijdagnamiddag in ideale weersomstandigheden gingen we ten strijde in een heel sterk bezette BRC wedstrijd. Na de eerste 3 proeven was het vooral opnieuw zoeken naar het goede ritme en vertrouwen in de wagen en de nota’s.

Na de eerste doortocht op de zoning had het team het goede gevoel te pakken en konden we ons tempo opdrijven richting de 3 laatste schemerdonkere proeven. We sloten de eerste wedstrijddag af op een 17de plaats algemeen.


Op zaterdagmorgen besloten we om ons tempo op te drijven zonder onnodige risico’s te nemen. We beseffen dat het verschil met de top nog enorm groot is en we stap voor stap moeten groeien. Het ontdekken van de verschillende wedstrijden is dan ook uiterst belangrijk in ons eerste seizoen samen.


Op KP10 noteerden we onze allereerste top-10 chrono in een BK wedstrijd. Een opkikker van formaat die ons beiden veel deugd deed. Een mentale boost die er voor zorgde dat we in totaal zeven top-10 tijden hebben gerealiseerd met een beste 7de tijd op KP15 Beveren, op 20sec. van de scratch.

Deze rally afsluiten op een 8ste plaats algemeen is een onverhoopt resultaat waar we heel trots op mogen zijn. We onthouden deze wedstrijd als een kantelpunt in de goede richting naar de toekomst waar we hopelijk deze positieve progressie kunnen blijven aanhouden.


Ondanks de stressy situaties in het verloop van een dergelijke wedstrijd waar alle details en volle focus zo belangrijk zijn, blijft de samenwerking in de wagen opperbest. Een foutje is snel gemaakt, dat hadden we gemerkt toen we zaterdag plots na een fout in de verbinding met onze rallywagen door de winkelstraten van Roeselare reden. Helaas waren de solden reeds afgelopen en hebben we met deze “kleine” omweg onze wedstrijd dan maar verdergezet.
Onze dankbaarheid naar de jongens van Scratch is bijzonder groot, alsook naar onze trouwe sponsors en supporters die ons blijven steunen in dit grote avontuur!
See you @eastbelgianrally 25th of September!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws