Bert Coene: wat een wedstrijd!

Bert Coene was één van de streekrijders die voluit ging voor een plaatsje dichtbij of onderaan de top-tien.

Bert en echtgenote/co-pilote Petra De Duytsche waren meer dan tevreden zaterdagavond. “11e algemeen, 1e dame en 3e in TER Championship tijdens de Omloop van Vlaanderen. Wat een wedstrijd !!!

Vrijdag met volle moed begonnen aan de wedstrijd en na 7 proeven stonden we op een 11e plaats algemeen. We hoopten stilletjes op een top 10 aan het einde van de wedstrijd, dus waren we goed op weg.

Op zaterdag werd de eerste proef stilgelegd door de sortie van Niels Reynvoet. Door het uitvallen van Niels en Sébastien Bedoret kwamen we plots op een 9e plaats algemeen. Op de tweede keer Passendale maakten we een spin en verloren we een 15 tal seconden, maar nog geen erg, we bleven op een 9e plaats algemeen.

Op de zoning ging het echter mis, na de gesimuleerde haarspeld was ik iets te bruut en de 2 voorste cardans braken af. Zo verloren we op de zoning een 20 tal seconden en moesten we Beveren op een voorzichtige manier afrijden. Daar verloren we ook nog eens 1minuut 20 seconden en donderden we van plaats 8 naar plaats 13.

De laatste ronde zouden we proberen om wat tijd goed te maken, maar door de annulering van Passendale zou het nog moeilijk worden. Toch eindigen we op een 11e plaats algemeen.
Thx aan alle sponsors, heel het team die het voor ons mogelijk maakt om te rijden en de support van #heuvel-motorsport #caps.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws