Nieuwe overwinning voor Gilles Pyck!

Gilles Pyck bewees in de Omloop van Vlaanderen dat zijn dubbele zege in de Renault Clio Trophy in de Renties Ypres Rally geen toevalstreffer was. Na de eerste dag stond hij op de 4de plaats in de Trophy, maar in het zaterdaggedeelte kon hij, mede door wat onkans bij de tegenstanders, opklimmen naar het hoogste schavotje.

Gilles Pyck: “Dit weekend was het de 4e manche van de Clio Trophy en wilden we doorgaan op ons elan van de Ypres rally. Vrijdagavond begon niet goed voor ons. Problemen met de elektronica zorgden ervoor dat we niet alle versnellingen konden nemen waardoor we wat tijd verloren met de kopgroep.

Op zaterdag probeerden we het tempo wat te verhogen en reden we meteen twee besttijden in de eerste lus. Door een klapband van Tom Rensonnet kwamen we ook aan de leiding na de eerste lus. De zaterdag vochten we dan nog een mooie strijd uit met Tom en Renaud voor de overwinning.

Helaas liep het voor hen fout in de laatste proef, heel jammer want ze reden een heel sterke rally! We zijn heel tevreden met deze overwinning want zo breiden we onze voorsprong een beetje uit in het klassement! Over heel het weekend gezien was het weer een mooie strijd in de cup waar we met een aantal rijders heel aan elkaar gewaagd zijn. Dit maakt het leuk en leerrijk voor ons allemaal! We kijken alvast uit naar de volgende manche, de Rallye van Wallonië.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws