Sébastien Ogier: “Nieuw voor iedereen”

Sébastien Ogier, die de rally in 2011 won, gaat naar Griekenland met een voorsprong van 38 punten in het kampioenschap, met teamgenoot Elfyn Evans op de gedeelde tweede plaats. Kalle Rovanperä, vierde in het klassement, maakt zijn debuut in de Acropolis Rally. Slecht nieuws voor WRC Challenge Program-rijder Takamoto Katsuta, hij kan niet van start gaan daar zijn co om privéredenen naar huis vertrokken is. Toyota heeft een voorsprong van 41 punten in het constructeurskampioenschap met nog vier rondes te gaan.

Sébastien Ogier: “Het is leuk dat het WRC teruggaat naar Griekenland. De Acropolis Rally is een van die evenementen die de geschiedenis van het WRC hebben gemaakt, en we hebben het nu een paar jaar gemist. Het is zeker een land waar ik van hou en ik kijk er naar uit om er weer heen te gaan. We hebben natuurlijk wel een idee van wat we kunnen verwachten uit het verleden, maar het wordt een nieuw evenement in de zin dat iedereen nieuwe pacenotes zal moeten schrijven, en het is altijd leuk als iedereen op hetzelfde niveau begint. Ik weet dat het een rally zal worden waar het openen van de weg een uitdaging zal zijn, maar het is fijn om in de positie te staan die we in het kampioenschap hebben en we gaan er alles aan doen om deze voorsprong te behouden. Dat zal ons doel zijn.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws