Thierry Cokelaere: dik tevreden met resultaat!

19e algemeen en 2de in de M-Cup, Thierry Cokelaere had dergelijk schitterend resultaat vooraf zeker niet verwacht in de Omloop van Vlaanderen.

“Tijdens de shakedown op woensdag gokte ik nog voorzichtig op een plaats dicht tegen de top-5, want kleppers als Bjorn Syx, Pieter-Jan Maeyaert en Kurt Braekevelt zet je niet zomaar opzij. En bovendien was het deelnemersveld in de M-Cup met 18 starters goed gestoffeerd.

In de aanvangsfase op vrijdag namen we een goede start, en stonden na 4 proeven zelfs 3de bij de BMW-rijders. Maar toen kwamen er een drietal snelheidsritten in het duister, en door het feit dat ik totaal geen dieptezicht heb in het donker, tuimelden we van plaats 20 naar 31 in het algemeen klassement.

Op zaterdag schakelden we over naar zachtere banden, wat een goede keuze bleek op het soms wel heel gladde asfalt. Zo konden we de sterke tijden aan elkaar rijgen en wat plaatsen terugwinnen. Meer zelfs, we lukten driemaal een scratch bij de M-mannen(2 x Zoning, 1 x Beveren). Door een schuiver van Franky Boulat en de nodige herstellingstijd aan zijn wagen kwamen er nog een deel strafseconden op hem af. Voldoende voor ons om naar de tweede eindplaats door te stoten in de BMW M-Cup, gekruid met een 19e plaats algemeen.

Naar het klassement van de M-Cup kijken we sowieso niet, gezien we niet aan alle proeven deelnemen. Op onze kalender staan enkel nog de Hemicudarally in Koekelare midden oktober en Kortrijk in november.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws