Beste start voor Grégoire Munster in East Belgian Rally

De eerste vier klassementsproeven van de East Belgian Rally werden vooral gekenmerkt door een soms hardnekkige mist.


Grégoire Munster nam met de Hyundai i20 de beste start en klokte vier scratchtijden op rij. Helemaal vrij spel heeft hij echter niet, gezien hij sowieso de hete adem in de nek voelt van Skoda-rijders Adrian Fernemont, volgend op 6.4 sec, en Ghislain de Mévius , die 11.8 sec achterstand heeft. Kris Princen, die vooral nog moest wennen aan de nieuwe setup in de Citroën C3, staat 4de, op een goede 17 seconden van de leider, en Vincent Verschueren (Volkswagen Polo), die zelf zegt tijd te verliezen maar geen reden weet, staat vijfde op bijna een halve minuut van Munster.


Enkele rijders zijn al uitgeteld. Cédric Chérain (Skoda) verdween in het opgeverspark na een dubbele lekke band op de tweede klassementsproef. Ook Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta) moest al de handdoek gooien door problemen met de stuurinrichting.
En Sebastien Bédoret(Skoda) rijdt nog wel, maar verloor door een lekke band 1’44”, en besloot geen risico’s meer te nemen en gewoon zijn kilometers te malen.

Franky Boulat leidt de dans in de BMW Mcup, terwijl Rainer Hermann met de BMW M3 E30 de beste is bij de Historics.
In het Critérium namen Benoit Verlinde en Anton Dupan met de Renault CLIO RSR de beste start.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws