Munster blijft leider, opgave voor Princen.

Grégoire Munster blijft ook na de tweede ronde aan de leiding in de East Belgian Rally. Ondanks het feit dat hij twee scratchtijden moest laten aan Adrian Férnemont, bouwde hij zijn voorsprong met een drietal seconden uit op de Skoda-rijder.

Ghislain de Mévius, die klaagde over te weinig grip op de voortrein na de eerste ronde, staat nog altijd derde, nu op bijna 20 seconden van Munster. Vincent Verschueren en Sébastien Bédoret maken de top-5 rond.

In het begin van de tweede ronde was er eventjes opschudding toen Kris Princen zijn Citroën naast de weg neerplantte. Het team bleef ok, maar de opgave was wel het gevolg.

Franky Boulat is intussen ook de top-10 binnen geduikeld, en is daarmee stevig leider in de BMW M-Cup. Al heeft hij nog geen gewonnen spel met een opzittende Loïc Pirot.

Bij de Juniors leidt Thibaud Mazuin, al zag die zijn voornaamste concurrent Jonas Dewilde uit de rally verdwijnen na een sortie. Wat de Historics betreft, valt er weinig of niets in te brengen tegen Reinaud Hermann met de BMW. Guino Kenis(BMW) volgt als dichtste belager op anderhalve minuut. Intussen vertoeven gekende Historic-kleppers als Dirk Deveux en Arthur Kerkhove al in het opgeverspark.

In het Critérium gaat het er spannend aan toe, want met nog één klassementsproef te rijden zit de top-drie binnen de zeven seconden. Benoit Verlinde heeft voorlopig de beste kaarten, maar de Renault Clio-rijder krijgt te kampen met Dany Borm(Renault Clio) en Patrick Thiry(Peugeot 306 Gti).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws