24H Zolder: Norma’s op kop in openingsfase

Onder een stralende nazomerzon werd om 16:00 het startschot gegeven voor de 43ste editie van de 24 Hours of Zolder. In een rustige aanvangsfase namen de Norma’s de leiding. Sam Dejonghe gaat op kop met de #121 van Deldiche Racing, met zo’n 10 seconden voorsprong de #2 Russell Racing by PK Carsport met Jeffrey Van Hooydonk aan het stuur – de polesitter die lange tijd op kop reed.

Cedric Baeten volgt op P3 met de #66 Norma van T2, voor François Bouillon (#3 McDonalds Racing Norma) en Kris Cools (#67 T2 Racing Norma). Jamie Morrow is zesde met de Wolf van Art Racing.

Eén Norma vinden we niet meer vooraan terug. De #11 van Krafft/PK Carsport (Longin/Longin/Corten/Maggi) kreeg af te rekenen met een olielek in het tweede wedstrijduur en verloor bijna tien ronden in de pitlane – met nu een 21ste plek algemeen als resultaat.

Op de zevende plek vinden we de eerste GT, de #99 Belgium Racing Porsche van Nicolas Saelens. Dik een halve minuut verderop volgt Glenn Paenen in de zusterauto, net voor Bert Redant in de #12 Red Ant Racing Porsche.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws