Eerste BRC-overwinning voor Grégoire Munster!

Na de winst van Pieterjan-Michiel Cracco in Ieper, tekent ook nu Grégoire Munster voor zijn eerste Belgische interzege. Hij reed de hele dag aan de leiding in de East Belgian Rally. In de laatste ronde maakte hij het zichzelf nog eventjes moeilijk door een kleine schuiver en een verlies van een handvol seconden. Wat er voor zorgde dat zijn voornaamste belager Adrian Fernemont(Skoda) tot op een goede 4 seconden terugkwam. Maar de Hyundai-rijder liet zich niet imponeren en tekende voor een heel mooie overwinning.

Ghislain de Mévius beleefde niet echt zijn beste rallyweekend, nadat op donderdag al de motor brak in de Skoda. Hij was blij met de derde plaats om zo de nodige punten binnen te rijven voor het kampioenschap. Ook voor Vincent Verschueren(VW Polo) was het niet echt een topweekend, en uiteindelijk was de Oost-Vlaming blij de finish te halen. Hij moest meerdere proeven afwerken met een motor zonder vermogen wat hem heel wat seconden kostte. Ondanks de lekke band van ’s morgens en het nodige tijdverlies kon Sébastien Bédoret zich toch nog opwerken naar een vijfde plaats.

Thibaud Mazuin haalde het zonder problemen bij de Juniores. Bij de M-Cup was er voor de laatste kp wat sensatie, toen leider Franky Boulat plots een verkeerde tijd op de tabellen kreeg en meer dan 5 minuten verloor. Gelukkig voor Franky bleek dit een lapsus te zijn. Maar na een ganse dag aan de leiding te hebben gereden moest hij in de laatste snelheidsrit toch de overwinning laten aan Loïc Pirot, die met 1.8 sec zegevierde. Rainer Hermann was één van de weinige Historic-rijders die de strijd in de Oostkantons overleefde en plaatste de BMW M3 op nummer één.

In het Criterium zette Benoit Verlinde op de laatste klassementsproef met de Renault Clio nog een kanontijd neer en kon zo ook zijn eerste overwinning laten optekenen. Dany Born5renault Clio) en Patrick Thiry(Peugeot 306 Gti) waren goed voor de andere podiumplaatsen. Gunther Langes(Renault) en Frederik Vandeloock(BMW) vervolledigden de top-5.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws