Grote stappen voorwaarts voor Tom Rensonnet

Tom Rensonnet en Renaud Herman reden met de Renault in de kleuren van het RACB National Team naar de vierde plaats in de Clio Trophy France in de Rallye Coeur de France. Beter nog: afgelopen vrijdag en zaterdag zetten onze landgenoten hele mooie prestaties neer, die hen heel dicht bij de koplopers van deze fel betwiste promotieformule brachten.

Een brede glimlach sierde de gezichten van Tom Rensonnet en Renaud Herman aan het eind van de Rallye Coeur de France. Hun 21ste plaats algemeen, gekoppeld aan een vierde plek in de Clio Trophy France, was daar uiteraard niet vreemd aan. Maar het was vooral de wijze waarop ze dat resultaat bij elkaar reden dat hen tot grote tevredenheid stemde.

“Ik heb de indruk dat we in de loop van deze rally grote stappen voorwaarts hebben gezet, zeker qua rijstijl”, stelde de rijder van het RACB National Team. “Ik heb geleerd om wat meer lef te tonen, en ook in lange blinde bochten de rechtervoet helemaal beneden te houden. Ik ben er heel trots op dat ik een tweede tijd in de Trophy heb kunnen laten optekenen en twee à drie tienden per kilometer heb gewonnen op de tenoren.”“Dit was inderdaad écht goed”, bevestigt corijder Renaud Herman. “Persoonlijk vind ik niet dat er één grote ‘klik’ is geweest, maar eerder een opeenvolging van kleine dingetjes waardoor Tom gewoon meer durft. Hij begrijpt nu beter hoeveel grip het Franse asfalt levert, en rijdt veel efficiënter. En tijdens de laatste twee chronoritten, toen we met slicks in de regen moesten rijden, bleef hij ook foutloos.”

“Sinds Ieper en Roeselare merken we een duidelijke progressie”, besluit Marc Duez, coach van het RNT. “Tom en Renaud moeten nog een lange leerweg afleggen, maar ze zijn duidelijk op goede weg.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws