Nicola Stampaert zet progressie verder

Nicola Stampaert en Christophe Doublet kwamen ook in de East Belgian Rally aan de start. Hun doel is duidelijk: de progressie gewoon verder zetten. Iets waarin ze heel goed lukken, want ten opzichte van de seizoenstart hebben ze hun achterstand per km op de gevestigde waarden al kunnen halveren.

Nicola Stampaert doet ons zijn wedstrijdverhaal. “Na een goede verkenningsdag op vrijdag gingen we van start in de EBR rally om opnieuw voor een top 10 plaats te strijden in de 4de manche van het BK.

De eerste proef Bütgenbach was nog vrij mistig waardoor we niet met het volle vertrouwen van start zijn gegaan, en met een 15de tijd de wedstrijddag openden. Op de aansluitende proef van Amel vonden we snel het goede ritme terug en noteerden een 9de tijd. Op St-Vith 1 reden we een 12de tijd en op Burg-Reuland 1 zetten we een 11ste tijd neer op 3 seconden van plaats 7.

11de positie algemeen na boucle 1.

Onder een stralende zon ging het opnieuw richting Bütgenbach 2 (KP5) waar we openden met een 9e tijd op 4 sec van plaats 7. Opnieuw een mooie tijd binnen de „subtop” van onze klasse. Op Amel 2 (KP6), onze persoonlijke favoriet van de 4 mooie proeven in een prachtig decor, waren we goed op weg om onze tijd scherper te zetten toen we te enthousiast een lange linkse bocht hadden aangesneden. Nicola had de goede reflex om een uitloopstrook in te duiken waardoor we zonder schade onze weg konden verder zetten. Een goede verwittiging waardoor we 30 seconden verloren in het klassement.

St-Vith 2 (KP7) hadden we opnieuw een warm moment toen we in een snelle linker van de baan gingen en een honderdtal meter dieper in de weide gleden waar we opnieuw een kleine minuut verloren, met een 24ste tijd. Gelukkig geen schade aan de wagen en nog steeds in de wedstrijd na deze 2 schuivers. Hoog tijd om de resetknop in te drukken en opnieuw volop te focussen voor de volgende proeven. We beseften dat aan deze snelheid elk detail belangrijk was en er nog heel veel marge was om verder te groeien in dit proces. Op Burg-Reuland 2 ( KP8 ) opnieuw een 9de tijd op 25sec van de scratch tijd.

De eerste rally van het seizoen in de South Belgian gaven we minstens 4 sec. per kilometer prijs op de koplopers. Het doet ons enorm plezier dat we na 5 wedstrijden deze kloof hebben kunnen halveren. Vanaf nu zal het hard werken worden om de resterende kloof gestaag te dichten. Nog heel veel te ontdekken en aan te passen maar we mogen heel tevreden zijn met onze progressie tot hiertoe.

De laatste boucle van 4 proeven werd in het donker afgewerkt. Ook daar moeten we vaststellen dat rally rijden op dit niveau wel degelijk een teamsport is waar alles juist moet zitten om snel en foutloos te kunnen gaan. Met het doel om een plaats in de top10 te verzekeren gingen we op de laatste proef nog even vol ten aanval maar een paar kleine schuivers later hadden we beslist om de wagen schadevrij naar de finish te rijden. Met een plaatsje net buiten de top-10 als eindresultaat.

Soms te voorzichtig, soms tegen de limiet, soms over de limiet… het is wat deze sport zo uitdagend en avontuurlijk maakt. Xavier, Jochem & Jurgen van Scratch motorsport hebben opnieuw voortreffelijk werk afgeleverd en ons een perfect marcherende Fiesta bezorgd. Afspraak op onze volgende rally te Bocholt, de Seizoensrally op 16 oktober aanstaande!

Woordje van dank aan Boudewijn Baertsoen en team om een vlekkeloze en prachtige rally af te leveren in & rond St-Vith, we kijken al uit naar de volgende editie.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws