Belgium Racing pakt Belgische titel met podium in 24H Zolder

Belgium Racing heeft een podiumplaats veroverd bij de 24 Hours of Zolder. De Porsche 911 GT3 Cup #99 van Nicolas Saelens, Dylan Derdaele, Marc Goossens en Kenneth Heyer eindigde als tweede in de GT Divisie van de Limburgse klassieker. De zusterwagen #98 van Jan Ooms, Glenn Paenen, Ziad Geris en Michael Cool eindigde net naast het podium nadat de wagen tijdens de nacht drie kwartier verloor toen de versnellingsbak vervangen diende te worden.

Circuit Zolder, 24 Hours of Zolder, Derdaele

“We trokken naar deze wedstrijd met de ambitie om te winnen, maar besluiten op de tweede plaats”, erkent Dylan Derdaele. “Gezien het wedstrijdverloop, zat er niet meer in dan deze tweede plaats en ik wil de winnaar Red Ant Racing dan ook feliciteren met hun overwinning. Ze reden de perfecte wedstrijd en maakten geen fouten, terwijl wij tijdens de nacht werden aangereden en daarmee veel tijd verloren.”

Nicolas Saelens en Dylan Derdaele verlengen met de prestatie dit weekend wel hun Belgische titel. “Prachtig”, lacht Nicolas Saelens. “Hoewel we niet winnen, is dit een mooie troostprijs. Telkens wanneer er punten te verdelen waren, zorgde de strategie van het team ervoor dat we vooraan reden. We pakken zo driemaal de punten van de tweede plaats en daarmee hebben we genoeg punten gesprokkeld om nu al zeker te zijn van een nieuwe Belgische titel, ook al moet er nog één meeting worden gereden.”

“We stranden met onze TITAN CARGO Porsche net naast het podium, terwijl we zeker de snelheid hadden om op het ereschavot te eindigen”, erkent Glenn Paenen. “Dat voelt wat onrechtvaardig, maar that’s racing. Ik heb enorm veel bijgeleerd en ben blij dat ik aan de start stond. We moeten ons optrekken aan de vaststelling dat we onze plaats hebben in dit peloton en als Dame Fortuna aan onze zijde staat, ben ik er zeker van dat we in de toekomst wel op dat grote podium mogen plaatsnemen.”

Circuit Zolder, 24 Hours of Zolder, Derdaele

Marc Goossens had dit weekend een dubbele rol. Enerzijds was hij Program Manager voor de beide wagens, anderzijds kwam hij als rijder in actie. “Het was inderdaad een druk weekend, maar Belgium Racing is een goed geolied team”, bevestigt de Kempenaar. “Dit podium voelt enerzijds aan als een teleurstelling, maar anderzijds moeten we erkennen dat onze concurrentie uit de problemen bleef en zo een voorsprong kon uitbouwen. Ik ben ook zeer trots op de progressie die Jan Ooms en Glenn Paenen maakten deze week. Voor hen was het de allereerste 24 Hours en ze lieten zich op geen fout betrappen. Jammer dat de mechaniek hen in de steek liet, want normaliter is de Porsche 911 GT3 Cup een toonbeeld van betrouwbaarheid. Ook de samenwerking met Ziad Geris en Michael Cool, die ons team pas op donderdag vervoegde, was top. De langste wedstrijd van het jaar is achter de rug, maar veel rust hebben de jongens niet, want komend weekend trekken we al naar Hockenheim voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws