Sébastien Ogier kijkt uit naar Finland

De Toyota Yaris WRC, die ontwikkeld is in het hoofdkwartier van het team in de buurt van het servicepark in Jyväskylä, heeft een ongeslagen record in Rally Finland na overwinningen in 2017, 2018 en 2019. De rally werd in 2020 afgelast vanwege de pandemie van het coronavirus, en dit jaar verschuift de rally van zijn normale zomerdatum om ervoor te zorgen dat de fans de actie op de etappes kunnen volgen.

Sébastien Ogier: “Rally Finland is een rally die ik graag rijd. In deze tijd van het jaar zou het een andere uitdaging kunnen zijn en een beetje moeilijker dan wat we gewend zijn. We kunnen zeker wat koudere omstandigheden verwachten, en ik moet zeggen dat ik ook hoop op wat vochtigheid zodat we minder nadeel hebben bij het openen van de weg. De Yaris WRC is geboren op de Finse wegen, dus hij zou daar goed moeten presteren, maar ik verwacht ook zware concurrentie, ook van mijn teamgenoten. Er is nog niets beslist in het kampioenschap, dus we zullen zien hoe we deze rally zullen aanpakken, maar ik kijk er naar uit om met deze auto over deze wegen te rijden.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws