Adrian Fernémont wint rally van Wallonië!

De rally van Wallonië is de hele dag door een pure secondenslag geweest, maar uiteindelijk hielden Adrian Fernémont en Samuel Maillen(Skoda) de hele dag stand. Na een meer dan knappe opener op de eerste zaterdagproef namen zij de eerste plaats voor hun rekening om die niet meer af te staan. Zij kwamen niet alleen als winnaars over het eindpodium, maar mogen zich meteen ook de nieuwe leiders in het BRC noemen.

Grégoire Munster en Louis Louka(Hyundai i20) lieten niet na om enkele malen Fernémont te proberen van de leidersplaats te halen. En toen ook Cedric Chérain en Xavier Portier enkele scratchtijden lukten, leek dit af te stevenen op een pure thriller. Wat het uiteindelijk ook geweest is. Maar eind goed al goed voor Fernémont, die deze wedstrijd in zijn eigen streek won met 5.4 seconden voor op Munster en 17.7 sec op Chérain.

Cédric De Cecco(Citroën) en Bastien Rouard(Ford Fiesta) vervolledigen de top-5.

Aan een mooie zesde eindplaats had Olivier Collard met de Porsche 997 genoeg om de klasse van de GT’s te winnen. Glenn Janssens(Porsche) en Stefaan Prinzie(Alpine A110) konden niets anders doen dan zich tevreden stellen met de dichtste ereplaatsen.

Ook de Renault Clio-rijders zorgden voor een ware nagelbijter, en het was uiteindelijk Benoit Verlinde die aan het langste eind trok. Hij had bij de eindstreep een voorsprong van een goede 5 seconden op Tom Rensonnet en 10 tellen op Gilles Pyck.

Thibaud Mazuin(Peugeot 208) bij de Juniors en Dirk Deveux(Ford Escort)bij de Historics moesten enkel zorgen dat ze de eindstreep haalden, gezien er weinig of geen tegenstand was voor hen. Maar beiden slaagden in hun opzet.

In het Critérium was Manu Bouts(BMW M3 E30) de beste. De dichtste ereplaatsen gingen naar Patrick Grignet(Renault Clio) en Frederik Vandeloock(BMW E30).

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws