Tom Rensonnet: “tweede plaats die smaakt naar een zege”

Tom Rensonnet en Renaud Herman wisten in de Rallye de Wallonië de kleuren van het RACB National Team met glans te verdedigen. Op de vijftien verraderlijke proeven in en rond Namen konden ze voortdurend om de eerste plaats in de Clio Trophy Belgium strijden, zonder in de fout te gaan. Na de 170,87 km tegen de klok kwam het duo amper 5,5 seconde te kort om de zege op zak te steken.

De editie 2021 van de Rallye de Wallonië, grotendeels onder een mooie herfstzon gereden, werd er één voor de geschiedenisboeken. De spannende strijd in de Clio Trophy Belgium is daar één van de belangrijkste redenen voor. Pas in de laatste meter van de laatste chronorit viel daar de beslissing.

Tom Rensonnet - Rallye de Wallonië 2021
Tom Rensonnet – RACB National Team – Rallye de Wallonië 2021

Drie rijders waren in een felle strijd verwikkeld, waarin elk tiende van een seconde telde. Van dat trio beschikte Tom Rensonnet duidelijk over het minste ervaring, maar op het snelle en verraderlijke parcours bleef hij absoluut foutloos.

Toch klonk na zijn debuut in de Wallonië een beetje ontgoocheling door.
“Ik had heel graag mijn eerste overwinning in deze promocup weten te veroveren”, stelde hij aan de voet van het podium. “Maar na 171 kilometer tegen de klok op slechts 5,5 seconde van de eerste plaats aantikken, dat geeft toch ook enige voldoening.”

Tom Rensonnet - RACB National Team - Rallye de Wallonië 2021
Tom Rensonnet – RACB National Team – Rallye de Wallonië 2021

“Tom mag heel trots zijn op dit resultaat”, voegde corijder Renaud daar aan toe. “Het parcours van de Wallonië heeft de reputatie heel lastig te zijn. De herfstige omstandigheden maakten de KP’s eigenlijk nog verraderlijker. De laatste drie proeven moesten bovendien in het donker worden afgewerkt, iets wat Tom pas een paar weken geleden voor het eerst kon doen. Ik heb de indruk dat hij in deze wedstrijd opnieuw een belangrijke stap heeft gezet. Een mooie manier om te bewijzen dat het programma van het RACB National Team zijn vruchten afwerpt.”

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws