Fernémont aan de leiding in rally van Wallonië

Munster-Fernémont-Cherain, dat was de top-3 na het vrijdaggedeelte in de rally van Wallonië, dat zich beperkte tot twee doortochten op de gekende Citadelle van Namen.

Adrian Fernémont en navigator Samuel Maillen (Skoda) leken zaterdagmorgen het best uitgeslapen, want zij plaatsten meteen een heel scherpe tijd op de meer dan 22 km tellende proef van Nettinne-Mohiville. Grégoire Munster (op 8.5 sec) en Cédric Chérain(op 12.3 sec) waren meteen op achtervolgen aangewezen. Eventjes kon de Hyundai-rijder een stapje dichter komen, door de leider 5,7 seconden aan de broek te smeren. Maar de laatste zaterdagmiddagproef zette Fernemont terug wat orde op zaken.

De Skoda-rijder leidt nu met een voorsprong van 10.9 sec op Munster en Louis Louka, en 16.5 sec op Cherain en Xavier Portier(Skoda). Cédric de Cecco-Jérôme Humblet (Citroën C3)volgen als vierde op een halve minuut, Bastien Rouard en Félicien Poncelet sluiten met de Ford Fiesta Rally2 de top-5 af, weliswaar al op anderhalve minuut van Fernémont.

Bij de GT’s zien we Olivier Collard aan de leiding met de Porsche 997, mede door een spin van Stefaan Prinzie op de modderige wegen, met ongeveer een minuut tijdverlies als gevolg.

In de Renault Clio Trophy gaat het er ongemeen hard en spannend aan toe tussen Gilles Pyck, die de leiding in handen nam, Benoit Verlinde en Tom Rensonnet, allen binnen de 6 seconden van elkaar.

En Dirk Deveux moet alleen nog knokken tegen zichzelf om de Ford Escort als eerste bij de Historics over de meet te brengen. De enige andere Historic-wagen nog in wedstrijd, de Daf 66 van Pierre Jamin, volgt op meer dan 6 minuten.

In het Critérium leidt Manu Bouts met de BMW. Patrick Grignet is met de Renault Clio de dichtste belager, op een halve minuut. Nog eens dertig seconden verder volgt Nicky Thijs(BMW) als derde.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws