Munster snelste op de Citadelle

Vanavond werd het startschot gegeven van de 37ste Rallye de Wallonië. Na een schrikkeljaar wegens de coronapandemie zorgt de Automobile Club Namur dan ook voor een topeditie. De Belgische toppers zijn alvast van de partij en laten al meteen van zich horen tijdens de eerste twee show etappes op de Citadelle.

Grégoire Munster, winnaar van de East Belgian Rally, kon deze avond de snelste tijd op zijn naam noteren. Al is het verschil miniem. Adrian Fernémont moet slechts 0.2 seconden toegeven op Munster. Cédric Cherain kende in St Vith een minder geslaagde start. Dit weekend probeert hij dit goed te maken en neemt momenteel de derde plaats voor zijn rekening. Op enkele seconden na zien we de Citroën C3 Rally2 van Cédric De Cecco. Bastien Rouard sluit de avond af op een voorlopige vijfde plaats.

Adrian Fernémont - East Belgian Rally 2021
Adrian Fernémont – East Belgian Rally 2021

Op de zesde plaats zien we de naam van Harry Hérion met de Skoda Fabia R5. Sébastien Luis haalt de Skoda Fabia S2000 nog eens van onder het stof en strand op een voorlopige zevende plaats. Op plaats acht zien we een eerste Renault Clio RSR Rally5 op naam van Benoit Verlinde. de voorlopige top tien wordt afgesloten door de Hyundai van Henri Schmelcher en de Renault Clio RSR Rally5 van Tom Rensonnet.

Ook de Clio Trophy herneemt hun wedstrijd rond Dinant. Benoit Verlinde kan na twee korte proeven de voorlopige leidersplaats op zich nemen. Tom Rensonnet volgt op zo’n vijf seconden. Gilles Pyck kon de vorige drie wedstrijden het maximaal aan punten sprokkelen en ook dit weekend zal hij zijn zinnen daarop zetten. Voorlopig moet hij tevreden zijn met een derde plaats. Jeroen Catelin en Corentin Dozot maken de top vijf af.

Benoit Verlinde – East Belgian Rally 2021

De Juniors zijn in deze wedstrijd met mindere mate, maar dat maakt het niet minder spannend. Thibaud Mazuin neemt op dit moment het voortouw met de Peugeot 208 Rally4. Lander Dhaene moet een kleine acht seconden toegeven op Mazuin. Bij de oudere garde is het Dirk Deveux die momenteel leider is in het klassement met de Ford Escort MK2. De achtervolgers moeten alvast 14 seconden toegeven op de favoriet in Dinant.

Ook het Criterium mocht deze avond genieten van het plezier rond de Citadelle, maar in tegenstelling tot de anderen reden zij maar één ronde. Hierbij was Manu Bouts de snelste. Patrick Grignet volgt op een kleine vier seconden met de Renault Clio RS. Frederik Vandeloock, leider in het algemene Criterium klassement klokt in op een derde tijd, net voor Valentin Dozot en de BMW E36 van Nicky Thijs.

Frederick Vandeloock – VDL Racing – East Belgian Rally 2021

Morgen staan er nog 13 proeven op het programma, onderverdeeld in driemaal drie klassementsproeven en tweemaal twee klassementsproeven. Het belooft nog een zware maar spannende dag te worden met nog een kleine 164 kilometer voor de kiezen. Omstreeks 21u kennen we de winnaar van de 37ste editie van de Rallye de Wallonië.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws