Gilles Pyck derde Clio-rijder na een spannend weekend

Gilles Pyck was in de afgelopen rally van Wallonië één van de hoofdrolspelers in de Renault Clio Trophy. Benoit Verlinde, Tom Rensonnet en Pyck leverden van begin tot einde een pure secondenslag. Uiteindelijk kwamen ze in deze volgorde over de eindmeet, gescheiden door een handvol seconden.

“Op vrijdagavond kregen we tijdens de eerste doortocht op de Citadel problemen met onze versnellingsbak door ABS-sensoren die niet goed functioneerden” opent Gilles Pyck. “Dat zorgde er ook voor dat onze servo soms uitviel tijdens de klassementsproeven.

Zaterdagmorgen kregen we het probleem niet meteen opgelost waardoor we de eerste ronde wat voorzichtiger startten. Na de eerste service op zaterdag vonden we een noodoplossing om het probleem tijdelijk op te lossen waardoor we terug voluit konden gaan.

Dan hebben we onze achterstand tot de leiders kunnen terugbrengen tot 0.1 sec, vooraleer we de laatste ronde ingingen. Uiteindelijk eindigen we derde in de Trophy na Benoit en Tom, die alle twee een sterke koers gereden hebben, want het was het hele weekend enorm spannend voor de overwinning.

Er rest ons nu nog alleen de Condroz rally waar het kampioenschap beslist zal worden, dus ik verwacht terug een heel spannende wedstrijd.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws