Henri Schmelcher tevreden met top-10

Henri Schmelcher en Katleen Ombelet begonnen vrijdag met de rally van Wallonië aan hun vierde BRC-wedstrijd van het seizoen.

De rally van Wallonië is een wedstrijd die Henri Schmelcher ligt, getuige daarvan zijn tweede plaats in 2008. Het duo sloot de eerste wedstrijddag af op de negende plaats. Tijdens de 22.35 km lange rit van Nettine – Mohiville moesten Henri en Katleen telkens wat terrein prijsgeven, om dan in de volgende ritten wat tijd goed te maken. Schmelcher besloot een foutloze wedstrijd met de achtste plaats.

“Ik ben bijzonder fier op deze achtste plaats”, zegt Henri Schmelcher. “Akkoord, het was een minder sterk bezette editie, maar de koers moet altijd gereden worden en het eindresultaat gaat mee de archieven in. Ik heb genoten van de korte ritten op de Citadel van Namen. Je hebt daar écht contact met de fans en je ziet ze écht genieten. De lange rit op zaterdagochtend was een kuitenbijter. Ik ben het niet gewoon om zo lange ritten te rijden. Je moet heel lang de focus weten te behouden. Enkele keren hebben we het warm gehad, maar ik onthoud vooral het plezier om met deze fantastische Hyundai te rijden. Ik heb mij heel goed geamuseerd.

Een woord van dank aan mijn copiloot Kathleen en aan BMA. Volgende week zijn we opnieuw van de partij in de Sezoensrally.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws