Prachtig weekend op eigen bodem

Voor de zesde manche van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross trokken de deelnemers, waaronder Enzo Ide in zijn KYB EKS JC Audi naar Francorchamps. Ide deed het voortreffelijk in eigen land met een finaleplaats en zag zijn teamgenoot, de regerende wereldkampioen Johan Kristoffersson, de zege binnenhalen.

Het was ook een succesvol weekend voor thuisrijder Enzo Ide, die met een vijfde plaats een van zijn beste resultaten in zijn nog zeer jonge carrière in het wereldkampioenschap rallycross behaalde. De West-Vlaming hield constant een hoog tempo aan, wat resulteerde in twee heat wins en een op twee na snelste tijd in een van de rondes. Een derde plaats in de halve finale bracht hem naar de finale. Daar behaalde hij een vijfde plaats, terwijl hij de achtste plaats in de WK-stand behoudt.

FIA World RX, Spa, Enzo Ide

Joel Christoffersson, Team Manager KYB EKS JC: “Zowel ikzelf als het team zijn zeer tevreden met Enzo’s prestatie hier in Spa. Hij heeft het heel goed gedaan, en volgens mij is dit zijn beste rallycrossweekend ooit. Hij heeft heats gewonnen en toonde een geweldige snelheid op de piste. Om de finale op eigen bodem te bereiken in het bijzijn van alle Belgische fans, vrienden en familie is natuurlijk extra leuk. We zijn trots, en kijken er naar uit om met hem te strijden in Montalegre.”

Enzo Ide, World RX: “Ik ben erg blij na het weekend en zeer verheugd met het resultaat. De finale bereiken was het doel voor mij. Dus om het op eigen bodem te doen, en al het Belgische publiek op de tribunes te horen, dat was werkelijk een geweldig gevoel. Op dit circuit is het heel belangrijk om je rijlijn te houden, als je te veel naar buiten glijdt wordt het stoffig en verlies je grip. Ik maakte een paar fouten bij het remmen in het begin van het weekend, maar ik leerde zeer snel. In totaal pakte ik twee racezeges en een derde plaats, en uiteindelijk ben ik blij dat ik hier zo hoog kan finishen. Mijn beste rallycrossherinnering tot nu toe was mijn vierde plaats tijdens het wereldkampioenschap in Höljes, maar ook dit is een blijvende herinnering.

FIA World RX, Spa, Enzo Ide

Natuurlijk zou dit nooit mogelijk zijn geweest zonder KYB EKS JC. De monteurs, ingenieurs en het hele team hebben dit weekend hard gevochten, en het voelt goed dat het harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Natuurlijk felicitaties aan Johan, die zijn tweede overwinning in het WK dit seizoen pakte. Hij verdient dit meer dan wat dan ook. Met nog drie races te gaan, zal er nog veel strijd geleverd worden in het kampioenschap, en er kan nog van alles gebeuren.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws