Winnen in Spa was onbeschrijfelijk.

In het FIA RX2e Championship reed onze landgenoot Guillaume De Ridder een thuisrace en hij heeft in Spa zijn ambities nog maar eens kracht bijgezet. De 28-jarige Belg verkondigde reeds in het begin van het seizoen dat hij de allereerste kampioen in het elektrische rallycross-kampioenschap wil worden. De overwinning in Spa was voor De Ridder, waardoor hij twee punten meer scoorde dan de Fin Jesse Kallio. Met nog één wedstrijd te gaan, die op het circuit aan de Duitse Nürburgring eind november, heeft onze landgenoot negen punten voorsprong op Kallio.

FIA World RX, Spa, Guillaume De Ridder

“Op zaterdag werd ik tijdens de eerste en tweede kwalficatie wat opgehouden, maar ik kon wel elke heat winnen. De start stond daarin centraal, ik heb heel hard aan de set-up van de wagen gewerkt en diverse dingen geprobeerd wat zijn vruchten heeft afgeworpen,” aldus Guillaume De Ridder.

FIA World RX, Spa, Guillaume De Ridder

“Het is een heel zwaar kampioenschap en iedereen is heel snel of rijdt hetzelfde tempo, het komt dus neer op die kleine details. We zijn er nog niet helemaal want ik verwacht eind november een hevige strijd op de Nürburgring. Elke overwinning is speciaal, maar voor deze hier in Spa, in eigen huis, daar heb ik gewoonweg geen woorden voor. Zowel ik als de talrijke fans hebben er zeker van genoten. Het was een jongensdroom die uitkwam,” besluit een overgelukkige De Ridder.

FIA World RX, Spa, Guillaume De Ridder

De vijfde manche van het FIA RX2e kampioenschap wordt verreden in Duitsland aan de Nürburgring en dit in het weekend van 27 en 28 november.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws