Nicolas Baert opnieuw beste in de Junior Trophy

De finale van de TCR Europe vond dit weekend in Barcelona plaats en Nicolas Baert kon er met een vierde en een achtste plaats in zijn Audi RS 3 LMS TCR van Comtoyou Racing zijn titel van beste Junior in het kampioenschap veiligstellen. Baert eindigde tevens zevende algemeen en zijn team mocht de zilveren medaille in de teamstand ophalen. 2021 werd een goed seizoen voor de snelle man uit Waals-Brabant, maar dat seizoen is nog niet afgelopen. Volgend weekend maakt Nicolas Baert immers zijn debuut in de Intercontinental GT Challenge, het officieuze WK voor GT3-wagens en dat met een Audi R8 LMS van het Franse Sainteloc Racing.

Het is een lang en intensief seizoen geweest in het Europees kampioenschap voor toerwagens of de TCR Europe. Zeven meetings en veertien races stonden er op het programma, met uiteraard een thuiswedstrijd in Spa en de finale afgelopen weekend in Barcelona. Nicolas Baert reed naar een vierde en achtste plaats, wat resulteerde in een nieuwe Junior-titel en een zevende plaats in het algemene klassement, met als kers op de taart ook nog de titel van vicekampioen bij de teams voor Comtoyou Racing.

Nicolas Baert: “Het slotweekend lag in het verlengde van het hele seizoen, met twee ereplaatsen, maar helemaal vooraan meespelen is gezien onze wagen, die nu echt wel tot een vorige generatie behoort, niet meer mogelijk. We hebben er dit jaar alles uitgehaald wat met ons wapen mogelijk was en daarom ben ik ook zeer tevreden met het eindresultaat. We winnen opnieuw de titel bij de jonge rijders en ik heb me regelmatig vooraan in de strijd kunnen mengen. Ook de regelmaat was op de afspraak, net als de betrouwbaarheid van de wagen, waarvoor dank aan Audi en uiteraard Comtoyou Racing. De slotsom is echt wel, dat we er alles hebben uitgehaald wat erin zat.”

Het seizoen van de toerwagens mag dan wel afgelopen zijn, dat betekent niet dat Nicolas Baert meteen thuis zal zitten. Baert vertrekt dinsdag naar de VS om er de tweede race van de Intercontinental GT Challenge te betwisten en dat aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3.

Nicolas Baert: “Het is een fantastische kans om in dit enorm hoogstaande kampioenschap mijn debuut te maken. Ik zal veel moeten leren, want het is helemaal anders dan onze intense sprintwedstrijden met de voorwielaangedreven toerwagens. Ik kijk er zeker enorm naar uit, want bovendien is Indianapolis toch wel een mythische plek voor de autosport. De banking, de enorme tribunes, de rechte lijn… ik ken het van op televisie, maar er rijden is toch nog iets anders. Hoe dan ook we gaan ons opnieuw 100% geven.”

De 8 Hours of Indianapolis start zondag om 16u00 Belgische tijd en is integraal te volgen op www.intercontinentalgtchallenge.com.

(Persbericht, foto met dank aan TCR Europe)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws