Wie in Bocholt kan rijden, die kan overal rijden

Afgelopen maandagavond werd in de parochiezaal nabij het kerkplein in het centrum van Bocholt de persvoorstelling gehouden van de 44ste internationale Sezoensrally 2021 die komend weekend verreden wordt.

Sezoensrally, persvoorstelling

De 44ste editie al, maar het had de 45ste moeten zijn, wat door de pandemie van het afgelopen anderhalf jaar niet mogelijk was. En ondanks heel wat tegenslagen bleef het bestuur van de Sezoensrally volhouden. Ook dit jaar werd de Sezoensrally al eens uitgesteld, maar komend weekend is het dan toch eindelijk zo ver, de Sezoensrally op de alom gekende maaskiezel. Maar het gaat helaas een rally worden zonder de bestuursleden Thieu Baens en Jeff ‘Moustache’ Steensels. De persvoorstelling begon dan ook met een moment van stilte.

Sezoensrally, persvoorstelling

Tradiotioneel worden er tijdens zo’n persvoorstelling wat nieuwigheden bekend gemaakt en dat was in Bocholt niet anders.

Zo ruilt Eddy Smeets na vele jaren te hebben deelgenomen als copiloot, onder andere van de Ier Stephen Wright en Mats van den Brand, zijn rechterzitje in met eentje aan de tafel van de organisatie. En dat was ook nodig, want na het overlijden van Jef, voor wie het allemaal een automatisme was geworden, was er best wel veel waar rekening mee gehouden en uitgevoerd moest worden.

Mede door corona bevindt het servicepark zich nu op een andere locatie, maar op het kerkplein van Bocholt staat een tent waar de vele supporters welkom zijn.

Ook komt er, op vraag van vele rijders de afgelopen jaren, een shakedown op donderdag en dit natuurlijk ter voorbereiding want het is niet voor iedereen evident om op de beruchte maagkiezel de wagen volledig onder controle te houden. Om het met de woorden van Patrick Snijers te zeggen: “Wie in Bocholt op de maaskiezel kan rijden, die kan overal ter wereld rijden!”

Sezoensrally, persvoorstelling, Patrick Snijers
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws