De Volvo 240 Turbo Gr.A viel op

De Belcar Historic Cup 2021 kende afgelopen weekend zijn voorlaatste weekend en dat op Circuit Zolder. Het GDM Motors team, bijgestaan door GRC Sport, was natuurlijk aanwezig met de nu welbekende Volvo 240 Turbo Gr.A, ditmaal in handen van Fred Bouvy. De Brusselaar was uiterst tevreden met de vooruitgang die hij met de wagen had geboekt: tijdens de tests en de twee races kende hij niet het minste technische probleem, terwijl de prestaties steeds beter werden…

“Het was een geweldige ervaring”, aldus Bouvy. “We eindigden de twee races op de vijfde en de zesde plaats algemeen en finishten tweede en vervolgens derde in onze klasse, de klasse van de ‘grote’ auto’s, vanwege de aanwezigheid van een turbo op de Volvo. Samen met het team van Pino Sperlinga zoeken we naar oplossingen om de prestaties nog te verbeteren, maar ook om deze indrukwekkende Zweedse auto nog betrouwbaarder te maken. Hier draaiden we in 1’45”, terwijl de beste tijden 1’42” waren. Met kortere verhoudingen en nieuwe banden, is er echt ruimte voor verbetering. Maar alles gaat de goede kant op, en nogal snel…”

Volvo 240 Turbo Gr.A, Fred Bovy, Belcar Historic Cup

“Wij verbeteren ons van race tot race en ik kan u verzekeren dat wij in de werkplaats echt veel inspanningen leveren”, glimlacht Pino Sperlinga, die verantwoordelijk is voor de technische ontwikkeling van de Volvo, die in de jaren tachtig schitterde in het Europese toerwagenkampioenschap en in DTM. “Voor de meeting in Zolder hebben we verder gewerkt aan de injectie- en ophangingssystemen, en elke stap voorwaarts weerspiegelt zich in betere rondetijden en een steeds grotere betrouwbaarheid. Na de finale van het kampioenschap op de Nürburgring, volgend weekend al, zal de auto tijdens de winter blijven evolueren. We mogen niet vergeten dat we dit project van scratch begonnen zijn. Het resultaat is nu al erg mooi, want niet alleen brengt deze 240 Turbo afwisseling op de startgrid, maar de auto heeft ook een uitstraling die liefhebbers van klassieke auto’s aanspreekt…”

Het is dus in de Eifel, op de ‘kleine’ Nürburgring, dat de Belcar Historic Cup komend weekend voor de laatste keer dit seizoen zal rijden, met vrije trainingen en kwalificaties op zaterdag en de twee races op zondag. “Ik ken het circuit vrij goed, zodat we meteen bij de les zullen zijn”, legt Fred Bouvy uit. “Ik denk dat het Duitse circuit de Volvo goed zal bevallen. Ik ben erg blij met het idee om de ontwikkeling van een dergelijke auto voort te zetten met het GRC Sport team onder de vlag van GDM Motors. Vooral omdat de resultaten er duidelijk zijn…”

(persbericht, foto’s met dank aan GDM Motors)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws