Joeri Janssens en Steven Brams ambitieus naar Zandvoort

Nadat Belgium Racing de titel veroverde in de Porsche Carrera Cup Benelux en het eveneens tot Belgisch kampioen uithouding schopte, tekent het Limburgse team dit weekend present op Circuit Zandvoort voor de voorlaatste afspraak in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Steven Brams en Joeri Janssens strijden voor de titel in hun respectievelijke klasses en dat op een circuit waar beide heren dit jaar reeds in actie kwamen.

“De zomervakantie heeft iets langer geduurd dan gepland, maar ik kijk er naar uit om opnieuw achter het stuur te kruipen van onze BMW M2 CS Racing”, vertelt Joeri Janssens. “Normaliter waren we tijdens het weekend van de 24 Hours of Zolder in actie gekomen, maar de organisatie paste de kalender aan en zo rijden we nu voor de tweede maal dit seizoen op het Nederlandse Circuit Zandvoort en wordt de finale van het seizoen verreden op het TT Circuit in Assen. Ik sta op dit ogenblik op de tweede plaats in het Am-klassement en ik ben vastberaden om die positie vast te houden en als het even kan zelfs te verbeteren. Ik kan niet wachten om opnieuw op Circuit Zandvoort te racen, nadat we er eind mei reeds drie races afwerkten. De grootste uitdaging dit weekend is volgens mij dat we voor het eerste alle wedstrijden op één en dezelfde dag betwisten. Het zal er dus op aankomen om uit te problemen te blijven om zo het verloop van de dag niet te compromitteren. Als het even kan, wil ik bovendien ook Steven helpen om zijn titel in de ProAm-klasse veilig te stellen.”

Een gelijkaardig verhaal horen we bij Steven Brams, die op kop staat in de ProAm-ranking. “Het is een hele tijd geleden dat we nog geracet hebben en daarom lassen we op vrijdag nog een extra testdag in. Hoewel Zandvoort geen onbekend terrein meer is, denk ik dat we toch enige tijd nodig gaan hebben om opnieuw in het ritme te geraken en zoals Joeri al aangaf, kunnen we ons eigenlijk geen fouten permitteren. Ik kijk er wel naar uit om op Zandvoort te rijden op een ogenblik dat de eerste Grote Prijs Formule 1 daar achter de rug is. Zelf kunnen racen op een piste waar de F1-helden een goede maand geleden strijd leverden op het scherpst van de snee, is een geweldig vooruitzicht. Ik heb bovendien een extra motivatie, want mijn dochter verjaart op zondag en mijn hele gezin reist mee af naar Nederland. Ik zou die verjaardag uiteraard graag vieren met een nieuwe zege.”

“Joeri en Steven hebben tot dusver een degelijk parcours afgewerkt in hun allereerste seizoen samen”, erkent Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Ze maken allebei nog kans op de titel, al leert de ervaring dat in een seizoen als dit het er vooral op aankomt om constant te scoren en geen fouten te maken. De opdracht voor dit weekend is dus vooral om geen steken te laten vallen en zo de titelkansen gaaf te houden.”

Uitzonderlijk wordt dit weekend het merendeel van het programma van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux afgewerkt op zondag 17 oktober, met twee races van 30 minuten en een manche over 55 minuten met verplichte pitstop.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws