Esteban Muth: “Afspraak in 2022”

Het doek is gevallen over de editie 2021 van de DTM. In de straten van Nürenberg, op de Norisring, beleefde Esteban Muth niet het einde van het seizoen waarop hij had gehoopt. Maar het resultaat is duidelijk: de Belg, die aan het begin van het seizoen vrijwel onbekend was, heeft een succesvolle entree gemaakt in één van de grotere autosportcompetities.

Om succesvol te zijn in een kampioenschap DTM, moeten alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen. “Dat was niet het geval op de Norisring”, gaf Esteban Muth toe bij de analyse van de laatste afspraak van het seizoen. “Rijden op een stratencircuit vereist specifieke instellingen… die we zaterdag niet hebben gevonden. Voeg daarbij een probleem met oververhitte remmen in de kwalificatie op zondag en een tegenstander die me bij de start van de tweede race in de muur duwde en je begrijpt dat het afgelopen weekend niet aan mijn verwachtingen voldeed.”

DTM, Esteban Muth, T3 Motorsport

De Esteban Muth van vandaag is echter niet meer dezelfde als die van juni bij de start van het seizoen. “Eerst en vooral wil ik het T3 Motorsport team en Lamborghini Squadra Corse bedanken”, benadrukt de Belg. “Voor de eerste race van de DTM van 2021 in Monza had ik nog maar één race in een GT3 gereden. Zij besloten echter hun vertrouwen in mij te stellen en daar ben ik hen zeer dankbaar voor!”

Dat vertrouwen beschaamde hij niet. Vanaf het begin van het seizoen liet de jongeman uit de Brusselse rand zien dat hij zijn plaats in een van de meest competitieve kampioenschappen ter wereld verdient. “Ondanks ons gebrek aan ervaring, zowel aan de kant van het team als aan mijn zijde, zaten we heel vaak in de eerste helft van het peloton”, vervolgt de rijder die zich onderscheidde door zijn aanvalslust, zozeer dat hij zelfs de bijnaam van de The Overtaker kreeg, nadat hij meer dan eens de degens kruiste met de grote namen uit de discipline. “Bovenal heb ik veel geleerd, op alle vlakken. De set-up, het rijden, de relaties met de media… Marc Duez, die me bij veel races vergezelde, was een waardevolle hulp en ik ben dit jaar veel volwassener geworden.”

DTM, Esteban Muth, T3 Motorsport

De Belg heeft naam gemaakt in het DTM-veld en is vast van plan daar te blijven. “Mijn doel is om aan het begin van het volgende seizoen te staan”, lacht hij. “Er zijn verschillende mogelijkheden en ik hoop dat ik mijn ervaring volgend jaar goed kan gebruiken. Tot ziens in 2022!”

Esteban heeft tijdens het seizoen niet alleen nieuwe partners aan zich weten te binden, maar hij heeft ook zijn populariteit onder de fans exponentieel zien groeien. De toename van het aantal volgers op zijn sociale netwerken is daar een duidelijk bewijs van. Esteban Muth was aan het begin van het seizoen zo goed als onbekend, maar dat is nu duidelijk niet meer het geval, nu we het boek van het seizoen 2021 sluiten. En dat is al een overwinning op zich!

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws