Munster pareert aanvallen van Fernémont in Bocholt

Ook in de tweede ronde van de Sezoensrally in en om Bocholt bleef het ongemeen boeiend voor de strijd om de eerste plaats. KP9 in Goolder luidde Adrian Fernémont(Skoda Fabia) eventjes de aanvalsklok en bleek aan de finish liefst 5 seconden sneller dan Grégoire Munster. Maar de Hyundai-rijder liet zich hierdoor niet imponeren en op de laatste snelheidsrit van de tweede ronde, De Hees, dikte hij de voorsprong weer wat aan. Tussen beide kemphanen is er nu, met nog zes klassementsproeven af te werken, een verschil van 1.7 seconden.

Maar ook Ghislain de Mévius(Skoda Fabia) kan nog altijd een serieus woordje meepraten om de eindzege. En misschien kan hij wel voor de klassieke derde hond spelen, die met de overwinning gaat lopen. Na de technische problemen met de pop off valve in het vroege zaterdaggedeelte, draait hij nu volop mee en in de achtste klassementsproef lukte hij zelfs de scratch. Zijn achterstand op de leider: 7.3 seconden!

Vincent Verschueren verloor een handvol seconden door een kleine schuiver en een afslaande motor, en volgt op 38.2 sec. Patrick Snijers is met de Porsche 997 GT3 intussen opgeklommen naar een vijfde plaats, mede door de opgave van Sébastien Bédoret(Skoda) met differentieelproblemen. Snijers voert ook nog altijd de GT’s aan, al heeft Gunther Monnens een deel van zijn achterstand kunnen wegwerken tot 54 seconden.

Franky Boulat moest de BMW aan de kant zetten met mechanische problemen, en ziet zo de eventuele titel in de RACB M-Cup aan zijn neus voorbijgaan. Loïc Pirot voert nu de leiding, maar Tom Ceuppens en Philip Lommers blijven op enkele seconden hangen.

In de Stellantis Rally Cup heeft Gino Bux(Peugeot 208) de leiding overgenomen van Charles Munster(Opel Corsa), met een voorsprong van een goede 13 seconden. Laatstgenoemde behoudt wel de leiding bij de Juniors.

Michel Vandergeeten blijft met de Lancia Delta Integrale de drie nog in koers zijnde Historics aanvoeren.

Johnny Louies lijkt op weg om een mooie overwinning te behalen in het Critérium. Hij heeft meer dan een minuut voorsprong op zijn BMW-merkgenoten Patrick Schrooten, Nicky Thijs, Frederik Vandeloock en Wim Soenens.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws