Hemicudarally: met 150 starters!

Niet minder dan 150 teams prijken op de deelnemerslijst van de 20e Hemicuda Rally. En dat zijn niet van de minste…

Met het startnummer 1 vertrekt Bernd Casier in een Ford Fiesta R5. Casier behaalde eerder dit jaar een prachtige 13e plaats in de WRC Rally van Ieper en is meteen topfavoriet. In de categorie R5 wagens krijgt hij wel behoorlijke concurrentie: de lokale piloten Bert Coene en Steve Becaert kennen de rally als hun broekzak, maar ook de snelle Ier John Reddington was eerder al succesvol in Koekelare.

De proeven van de Hemicuda Rally zijn bijzonder snel, bij droog weer zal er zeker rekening gehouden moeten worden met de hyper krachtige Porsches: Andy Lefevere won de Hemicuda Rally al zeven keer en komt aan de start met een Porsche 997. Een andere ex-winnaar is Fredericq Delplace die aantreedt in een Porsche 997 GT3, net zoals de snelle Limburger Gunther Monnens in de “Shifters” 997.

Maar er is ook een armada aan Mitsubishi piloten die zich niet zullen laten kennen: Dekoninck (ex-winnaar van twee edities), Barbier, Boone en O’Brien gaven eerder al blijk van heel snel te zijn in Koekelare.

In de top-10 moeten we niet alleen ‘moderne’ wagens verwachten. Paul Lietaer, de man die al meer dan 500 wedstrijden op zijn palmares heeft staan, brengt de schitterende Opel Manta 400 aan de start – de rallywagen die ons doet terugdenken aan de gloriedagen van de Groep B’s uit de 80’er jaren. In een al even spectaculaire rijstijl krijgt hij weerwerk van Bjorn Syx in de BMW M3. Ook Pieter-Jan Maeyaert zal het de heren knap lastig maken, in de Millington Ford Escort MK-II.

De Hemicuda Rally heeft zijn rallycentrum gevestigd op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert te Koekelare. Op zondag 24 oktober worden acht klassementsproeven gereden (Kortemark, Houthulst en Koekelare), goed voor ongeveer 90 km tegen de klok. Om 17 uur kennen we de winnaar.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws