BMA: Drie wagens in top-10

Nadat hij eind september de jongste winnaar van een BRC-manche werd en vorige week als tweede eindigde in de rally van Wallonië, won Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) zaterdagavond op indrukwekkende manier de Sezoensrally. Samen met zijn copiloot Louis Louka reed hij van start tot finish aan de leiding. Zijn jongere broer Charles Munster (Opel Corsa Rally4) domineerde dan weer bij de Junioren waar hij alle zestien de klassementsritten won, goed voor een knappe negende plaats algemeen en een tweede plaats in de Stellantis Cup. Henri Schmelcher (Hyundai i20 R5) eindigt twee plaatsen hoger als zevende. Met drie wagens in de top 10 kan BMA terugkijken op een uiterst geslaagd weekend.

Grégoire Munster gooide in de openingsrit meteen zijn kaarten op tafel, reed de snelste tijd en pakte de leiding. Na de eerste ronde van vijf ritten bedroeg zijn voorsprong 1.6 sec. Halfweg wedstrijd diepte hij de kloof uit tot 5.2 sec. Bij aanvang van de derde lus van vier ritten waren Munster-Louka iets té voorzichtig, verloren ze 5 sec om met 0.2 sec voorsprong aan de leiding te blijven. Het duo reageerde gepast met drie opeenvolgende snelste tijden waarna de voorsprong opliep tot 9.7 sec. Bij de vierde doortocht op Gerdingen maakte Munster een zeldzaam foutje. Hij ging rechtdoor, liet de motor afslaan met 10 sec tijdverlies tot gevolg. Met een voorsprong van 2.2 sec op de eerste achtervolger en 2.5 sec op de tweede achtervolger en nog drie ritten te rijden was alles te herdoen. Munster liet zich niet van de wijs brengen, won de twee daaropvolgende ritten om met een eerder comfortabele voorsprong aan de slotrit te beginnen en het werk af te maken.

“Goh, zo’n domme fout zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Ik miste een rempunt, ging rechtdoor waarna de motor afsloeg”, begint Grégoire Munster zijn analyse. “Het duurt altijd even vooraleer de wagen herstart, nu leek het wel een eeuwigheid. Eens terug op weg hebben we gewoon proberen opnieuw gefocust te rijden. Het heeft geen zin om dan proberen de verloren tijd proberen goed te maken want dat lukt je toch niet. In de daaropvolgende ritten hebben we ons goed herpakt. Uiteindelijk winnen we de rally. Ik heb er weinig woorden voor. Het is onze tweede zege in drie wedstrijden. Deze overwinning wil ik opdragen aan het team. Het is mijn manier om hen te bedanken voor hun harde werk na mijn foutje op donderdag. Van donderdag of vrijdag hebben zij de nacht doorgewerkt om de wagen rijklaar te krijgen voor de technische controle op vrijdag.”

Na de vierde plaats in de Omloop van Vlaanderen, de zege in de East Belgian Rally, de tweede plaats in de rally van Wallonië wint Munster nu de Sezoensrally. In de tussenstand van het BRC schuift hij op naar de tweede plaats op vier punten van de leider.

Charles Munster kan net als zijn broer terugkijken op een geslaagde rally. Het duo Munster-Pascaud won bij de Junioren alle zestien de klassementsritten, eindigde negende algemeen om in de Stellantis Cup Belux als tweede te eindigen op slechts 5.5 sec van de winnaar. “Behalve een probleem met de intercom bij aanvang van de wedstrijd en enkele kleine foutjes na ben ik beste tevreden over mijn rally. Bij de Junioren winnen we, in de Stellantis Cup mis ik de zege op 5.5 sec. Dat is het enige minpunt van deze dag. Hadden we ook dat klassement kunnen winnen dan hadden we het kunnen hebben over een perfect resultaat, nu is het een goed resultaat. In de tussenstand van de Stellantis Cup blijven we wel aan de leiding.”

Net als vorige week was ook deze week Henri Schmelcher op de afspraak. En ook nu reed hij samen met zijn copiloot Katleen Ombelet een sterkte wedstrijd die hij bekroonde met de zevende plaats. “De eerste twee ritten niet te na genomen had ik een goede wedstrijd”, zegt Henri Schmelcher. “Ik maakte deze ochtend de verkeerde bandenkeuze waardoor het voor geen meter liep. Tijdens de tweede KP heb ik een chicane gemist waarna ik de motor liet afslaan en het een halve minuut duurde vooraleer ik de wagen opnieuw aan de praat had. Tijdens de service maakte ik een andere bandenkeuze waarna het een pak beter liep. Vanaf dat moment heb ik me bijzonder goed geamuseerd. Zo’n wagen op gravel mogen besturen is fantastisch. De wagen heeft een enorm potentieel, dat bewijst Grégoire door de rally te winnen. We hebben dezelfde wagen, maar het verschil in rijder valt niet te beschrijven. Ik ben tevreden voor hem en toch ook wat trots op mijn zevende plaats. Katleen is bovendien eerste dame. Het was een fijne dag. Op naar de Condroz.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws